Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Erkki Tuomioja, 73: ”Nämä saattavat olla viimeiset yleiset vaalit joissa olen ehdolla”

Kevään Osuuskauppavaalit ovat jo hiljalleen ovella. Vaalien ehdokasasettelu on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 7.2. saakka.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja kommentoi asiaa Facebook-tilillään ja paljastaa samalla, ainakin osin, tulevaisuuden aikeitaan.

”HOK-Elannon vaalit lähestyvät ja tänään kävimme demareiden vaalivalmisteluja läpi. Allekirjoitin ehdokasuostumuksen ymmärtäen että nämä saattavat olla viimeiset yleiset vaalit joissa olen ehdolla.”

Samalla tämä tarkoittaisi, että Tuomioja ei olisi ehdolla enää seuraavissa eduskuntavaaleissa. Nyt 73-vuotias helsinkiläinen valittiin ensimmäisen kerran eduskuntaan vuonna 1970. Tuomioja oli Helsingin apulaiskaupunginjohtajana koko 1980-luvun, mutta palasi eduskuntaan vuoden 1991 vaaleissa ja on ollut siitä lähtien kansanedustajana.

Ehdokkaaksi voi ryhtyä jokainen viimeistään 31.12.2019  HOK-Elannon  jäseneksi hyväksytty, täyden sadan euron osuusmaksun maksanut jäsen, joka vaalin alkaessa 26.3.2020 on täyttänyt 18 vuotta.

HOK-Elannon edustajisto valitaan suhteellisella vaalitavalla. Ääni annetaan ehdokkaalle, mutta läpipääsyyn vaikuttaa sekä ehdokkaan itse saamat äänet että koko ehdokaslistan äänimäärä.

Kevään 2020 vaaleissa äänestysaika on 26.3.-6.4.2020.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
24.9.2020
Hallitus neuvottelee rajoitustoimista ensi tiistaina – Pekonen toivoo alueilta ripeitä toimia‚ Saarikko pitäisi yökerhojen aukiolojen tarkastelua vastuullisena
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE