Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Erkki Tuomioja avautuu keskustalaisten tempauksesta: ”SDP:n jatkettava loppuun eli vaaleihin saakka hallituksessa vaikka sen viimeisenä aikuisena”

Jani Laukkanen

Eduskunnan sosiaali- ja terveysvaliokunta hyväksyi tänään mietinnön translaista. Hallituksen esitys voitti äänin 11-5. Keskustan jäsenet äänestivät kuitenkin hallituksen esitystä vastaan mukaan lukien valiokunnan keskustalainen puheenjohtaja Markus Lohi.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n pitkäaikainen kansanedustaja Erkki Tuomioja kirjoittaa asiasta lyhyesti henkilökohtaisella Facebook-tilillään. Kirjoitus on luettavissa vapaasti.

– Translaki, tai oikeammin keskusta, horjuttaa hallitusta. Vaikka laki sentään onneksi etenee, on luottamus kuitenkin mennyt. Elämme poikkeusaikoja ja nyt on ainakin SDP:n jatkettava loppuun eli vaaleihin saakka hallituksessa vaikka sen viimeisenä aikuisena.

Pääministeri Sanna Marin (sd.) sanoi tänään eduskunnassa odottavansa keskustan eduskuntaryhmän käsittelevän puolueen valiokunnan jäsenten toimintaa sosiaali- ja terveysvaliokunnassa, koska he äänestivät translain hylkäämisen puolesta.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eeva Kalli ilmoitti eduskunnassa kuitenkin ykskantaan, että keskustan eduskuntaryhmä ei aio rangaista translain käsittelyssä hallituksen linjasta livenneitä sote-valiokunnan edustajiaan.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE