Politiikka

Erkki Tuomioja: ”Kun minulta kysytään, mitä kuuluu, standardivastaukseni on ”Kaikkihan menee päin helvettiä, mutta henkilökohtaisesti ei voi valittaa”

Ella Kaverma
Ella Kaverma

SDP:n kansanedustaja Erkki Tuomioja on tänään ilmestyneen Minä & Husu -keskusteluohjelman ensimmäinen vieras. Ohjelmaa toimittaa ja juontaa Abdirahim Hussein.

Kun Tuomiojalta kysyy, mitä hän haluaa vielä politiikassa saavuttaa, hän vastaa:

— Kun minulta kysytään, mitä kuuluu, standardivastaukseni on ”Kaikkihan menee päin helvettiä, mutta henkilökohtaisesti ei voi valittaa.

— Kun katsoo maailman tilannetta, kun katsoo Syyriaa, suurvaltojen jännitteitä, kun katsoo Ukrainaa, kun katsoo Lähi-Itään, koko ajan on aivan järkyttäviä tilanteita. Ja kun katsoo, minkälaista kehitys on Venäjällä ja Yhdysvalloissa, missä Donald Trump on ihan vakavasti otettava presidenttiehdokas. Kyllä tässä on todellakin syytä huoleen.

62 maailman rikkainta ihmistä omistaa yhtä paljon varallisuutta kuin köyhempi puolisko.

Tuomiojan mukaan Venäjä haluaa Syyrian sodan loppumaan vain omilla ehdoillaan.

— Isiksen ja muiden terrorijärjestöjen osalta maailman agenda tulisi olla yhteinen, mutta ei se oikeuta millään tavalla sotarikoksia, johon Assadin hallinto venäläisten tuella ja osallistumisella näyttää syyllistyvän.

Entisen ulkoministerin mukaan Venäjän tai kenenkään muunkaan saaminen vastuuseen on erittäin vaikeaa. Venäjän roolia Syyrian sodan päättämisessä Tuomioja pitää kuitenkin keskeisenä.

Suurimmaksi huoleksi Tuomioja nostaa eriarvoisuuden kasvamisen maailmassa.

— 62 maailman rikkainta ihmistä omistaa yhtä paljon varallisuutta kuin köyhempi puolisko, 3,7 miljardia ihmistä yhteensä.

Minä & Husu ilmestyy joka toinen viikko Demokraatin verkkolehdessä.

Katso avausjakso alta:

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat