Ulkomaat

Erotetulle FBI-johtajalle sataa tukea: ”On ollut suurin kunnia työskennellä hänen kanssaan”

Lehtikuva
James Comeyn erottaminen FBI:n johdosta aiheutti mielenosoituksia.
Lehtikuva
James Comeyn erottaminen FBI:n johdosta aiheutti mielenosoituksia.
Lehtikuva
James Comeyn erottaminen FBI:n johdosta aiheutti mielenosoituksia.

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin johdosta erotetulla James Comeylla oli ja on edelleen laaja kannatus, sanoo FBI:n väliaikainen johtaja.

Andrew McCabe sanoi senaatin paneelille, että myös hän itse kunnioittaa Comeyta syvästi.

– On ollut työurani suurin etuoikeus ja kunnia työskennellä hänen kanssaan.

Presidentti Donald Trump irtisanoi Comeyn tiistaina. Valkoisesta talosta on kerrottu, että yksi syy potkuihin oli se, että Comey oli menettänyt FBI:n työntekijöiden luottamuksen.

Trumpin arvostelijoiden mukaan erottamiseen vaikutti Comeyn johtama tutkinta Venäjän sekaantumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin.

McCabe vakuutti, että Venäjä-tutkinta jatkuu. Hänen mukaansa kukaan ei ole yrittänyt haitata tutkintaa.

– Kukaan ei voi estää FBI:n miehiä ja naisia tekemästä sitä, mikä on oikein. Kaikki tutkinnassa mukana olevat agentit ovat edelleen tehtävissään, McCabe sanoi.

McCabe myös torjui Valkoisen talon lausunnon, jonka mukaan Venäjä-tutkinta ei ole FBI:lle prioriteetti. Hänen mukaansa tutkinta on ”erittäin merkittävä”.

Valkoisen talon apulaistiedottaja Sarah Huckabee Sanders sanoi lehdistötilaisuudessa keskiviikkona, että Venäjä-tutkinta ”on luultavasti yksi pienimmistä asioista, mitä FBI:lla on tehtävänään”.

McCabe ja viisi muuta tiedustelujohtajaa toistivat paneelin edessä kantansa, että Venäjän hallitus yritti vaikuttaa viime vuoden presidentinvaaleihin. McCaben lisäksi paneelin kuultavana olivat muun muassa keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Mike Pompeo ja kansallisen tiedustelupalvelun DNI:n johtaja Dan Coats.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat