Politiikka

”Esitys kaatui hallituksen päätösten vuoksi” – Tuula Haatainen: Leipäjonoille ei lisävaroja, avun tarpeeseen ei pystytä vastaamaan aikaisempaan tapaan

Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa
Lehtikuva/ Heikki Saukkomaa

Sosiaali- ja terveysministeriö oli osoittanut viime ja tänä vuonna lisävaroja valtakunnallisille toimijoille, jotka jakavat ruokaa vähävaraisille leipäjonoissa, mutta tämä esitys kaatui hallituksen päätösten vuoksi ja lisävaroja ei ole tulossa, SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen kirjoittaa blogissaan.

– Tosiasia on, että eriarvoisuus on lisääntynyt ja avun tarve on tällä hetkellä suuri vähävaraisiin kohdistuneiden leikkausten johdosta, Haatainen esittää.

Kirjoitus liittyy eduskunnan vuosina 2016 ja 2017 osoittamiin miljoonan euron tukiin ruoka-apua jakaville järjestöille. Tänä vuonna hallituspuolueet eivät äänestäneet esityksen puolesta. Päätös on nimetty ”hallituksen joululahjaksi leipäjonoille”.

Leikkaukset heikentävät sitä suomalaista kansalaisyhteiskuntaa.

Haatainen nostaa esiin, kuinka aina leikkausuutisten jälkeen järjestöt joutuvat ratkaisemaan sen, miten leikkauksista aiheutuisi mahdollisimman vähän haittaa.

– Päätökset pitää tehdä nopeasti. On ratkaistava kuka jää ilman apua.

– Nämä edelleen jatkuvat leikkaukset heikentävät sitä suomalaista kansalaisyhteiskuntaa, johon olemme tottuneet.

Toimintaedellytysten heikkeneminen vaikeuttaa Haataisen kirjoituksen mukaan järjestöjen tekemää pitkäjänteistä asiantuntijatyötä ja jatkuvuutta.

– Juuri nyt avun tarve on maailmalla ja Suomessa suuri, mutta siihen ei pystytä vastaamaan aiempaan tapaan.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat