Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Espanjassa sosialistit ovat säilyttämässä asemansa suurimpana puolueena, äärioikeisto nousemassa kolmanneksi

Lehtikuva

Espanjassa sosialistit ovat säilyttämässä asemansa suurimpana puolueena, kertoo Espanjan yleisradioyhtiö RTVE:n laaja kysely.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Kysely julkaistiin samalla hetkellä, kun äänestäminen ennenaikaisissa parlamenttivaaleissa loppui iltakahdeksalta paikallista aikaa.

Kyselyn mukaan sosialistit ovat saamassa 350-paikkaiseen parlamenttiin 114–119 paikkaa ja toinen Espanjan vanha valtapuolue, konservatiivien PP 85–90 paikkaa. Suurinta vaalivoittoa kysely lupaa äärioikeistolaiselle Vox-puolueelle, joka olisi nousemassa Espanjan kolmanneksi suurimmaksi puolueeksi 56–59 paikalla.

Kärkikolmikon jälkeen tulevat vasemmistolainen vaaliliitto Unidas Podemos, 30–34 paikkaa, sekä keskustaoikeistolainen Ciudadanos, 14–15 paikkaa.

RTVE:n kysely ei ole perinteinen, vaalipäivänä tehty ovensuukysely. Se perustuu 13 000 ihmisen haastatteluun vaaleja edeltäneiden kahden ja puolen viikon aikana.

Virallisia tuloksia vaaleista odotetaan lähitunteina.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE