Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Espoosta raju vastahyökkäys: ”Ohisalo vääristelee totuutta”

Espoon kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja Henrik Vuornos syyttää vihreiden puheenjohtajaa Maria Ohisaloa virheellisen tiedon levittämisestä, kun hän totesi puoluevaltuustossa pitämässään puheessa, että Espoossa ei korotettaisi veroja, leikattaisiin koulujen painotuksista tai kasvatettaisiin ryhmäkokoja.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Vuornoksen mukaan yksikään näistä väitteistä ei pidä paikkaansa.

– Vihreiden pelko kuntavaalitappiosta on ilmeisesti niin kova, että puolueen puheenjohtajan suulla täytyy vääristellä kunnallispoliittisia kysymyksiä. Espoon vaikeissa sopeuttamisohjelmaneuvotteluissa päätettiin nimenomaan tehdä arvovalinta, jossa opetuksesta ei leikata ja tämän päätöksen rahoittamiseksi korotetaan maltillisesti kiinteistöveroa, Vuornos toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa vihreät kävelivät ulos neuvotteluista, koska puolueen edustajat olivat kyvyttömiä sopimaan.

– Vihreiden tapa ”neuvotella” on sellainen, että jos jokaista omaa tavoitetta ei saa läpi, puolue ei voi olla mukana. Espoo ei ole mikään Vihreä diktatuuri, vaan paikka, jossa puolueet yhdessä tekevät kompromissejä. Vihreiden yhteistyökyvyttömyydestä kertoo se, että 2/3 valtuustosta eli valtuuston reilu enemmistö on mukana sopimuksessa.

Vuornos pitää Ohisalon kritiikkiä täytenä populismina.

– Vihreät on mukana hallituksessa, joka säätää kunnille lisää tehtäviä ilman täyttä rahoitusta. Sen lisäksi puolue on hyväksynyt maakuntauudistuksen, joka tarkoittaisi yli 100 miljoonan euron leikkauksia espoolaisten palveluihin. Tällaisella politiikalla olisin todella varovainen arvostelemaan paikallisia ratkaisuja.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE