Ulkomaat

Etelä-Korea: Sotilas loikkasi maailman miinoitetuimman alueen läpi – haavoittui Pohjois-Korean puolelta ammutusta luodista

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Pohjois- ja Etelä-Korean rajan demilitarisoitu alue.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Pohjois- ja Etelä-Korean rajan demilitarisoitu alue.
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
Pohjois- ja Etelä-Korean rajan demilitarisoitu alue.

Pohjoiskorealainen sotilas on loikannut Etelä-Koreaan maiden välisen demilitarisoidun vyöhykkeen kautta, Etelä-Korean armeija kertoo uutistoimisto Yonhapille. Maiden välistä raja-aluetta on kutsuttu maailman miinoitetuimmaksi alueeksi.

Etelä-Korean armeijan mukaan loikkaus tapahtui maanantaina turistikohteenakin tunnetulla Panmunjomin alueella. Alue on ainoa kohta, jossa Koreoiden sotilaat vartioivat rajaa vain metrien päässä toisistaan.

Sotilas haavoittui paon aikana, sillä häntä ammuttiin Pohjois-Korean puolelta. Sotilas on kuljetettu sairaalaan Etelä-Koreassa. Hänen terveydentilastaan ei ole tietoa.

Raskaasti vartioidun vyöhykkeen läpi Etelä-Koreaan on tänä vuonna livahtanut ainakin kaksi muuta Pohjois-Korean sotilasta. Molemmat heistä ylittivät rajan kesäkuussa. Loikkaukset ovat kuitenkin harvinaisia paikalla, jolle turistit päästetään katsomaan maiden välistä rajaa.

Vuosikymmenien saatossa kymmenet pohjoiskorealaiset sotilaat ovat loikanneet etelään demilitarisoidun vyöhykkeen kautta. Vyöhyke ulottuu kahden kilometrin levyiselle alueelle kummallakin puolella rajaa.

Loikkaajien määrä näyttäisi laskevan.

Etelä-Korean mukaan tänä vuonna 881 pohjoiskorealaista oli selvittänyt tiensä Etelä-Koreaan syyskuun loppuun mennessä.

Määrä näyttäisikin tänä vuonna laskevan aiemmista vuosista. Viime vuosina loikkareiden määrä on vaihdellut puolentoistatuhannen ja kahdentuhannen välillä.

Kaiken kaikkiaan yli 30 000 pohjoiskorealaista siviiliä on jättänyt kotimaansa. Harva kuitenkaan ylittää Koreoiden välisen rajan, sillä se on täynnä miinoja ja piikkilankaa. Useimmat pakenevat naapurimaahan Kiinaan, jonka raja-alue on löyhemmin varustettu.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat