Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

EU:lta lupa AstraZenecan ja Oxfordin yliopiston koronarokotteelle mahdollisesti jo tässä kuussa

Istock

Lääkeyhtiö AstraZeneca ja Oxfordin yliopisto jättivät tiistaina virallisen hakemuksen koronarokotteensa hyväksymisestä, kertoi Euroopan lääkevirasto (EMA).

Demokraatti.fi/STT

Päätös rokotteen mahdollisesta hyväksymisestä voi tulla vielä kuluvan kuun aikana, virasto arvioi. Se on aikaisemmin ilmoittanut, että aikataulu riippuu tutkimustiedosta ja arvioinnin edistymisestä.

–  Päätös voidaan ilmoittaa 29. tammikuuta edellyttäen, että rokotteen laadusta, turvallisuudesta ja tehokkuudesta toimitetut tiedot ovat riittävän vankkoja ja riittäviä, viraston tiedotteessa sanottiin.

EMA:n mahdollisen hyväksynnän jälkeen asia siirtyy Euroopan komission käsittelyyn.

EU ja EMA toimivat kovan paineen alla, sillä koronavirus ja sen uudet mutaatiot leviävät erittäin nopeasti Euroopassa ja monien maiden terveydenhuollon kapasiteetti on loppumassa.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut Euroopassa yli 620 000 ihmistä.

Koronatartuntoja kongressin valtauksen aikana

Yhdysvalloissa kaksi edustajainhuoneen demokraattijäsentä uskoo saaneensa koronavirustartunnan viime viikolla turvahuoneessa, johon kongressin jäsenet kuljetettiin suojaan rakennukseen tunkeutuneilta mellakoitsijoilta.

–  Monet republikaanit kieltäytyvät yhä käyttämästä edes maskia. Samaan aikaan, kun kongressiin tehtiin terrorihyökkäys, he loivat viruslingon, sanoi Pramila Jayapal, joka sai positiivisen koronatestituloksen hyökkäyksen jälkeen.

–  Olimme huoneessa monta tuntia. Useat republikaanit eivät ainoastaan kieltäytyneet pitämästä maskia, vaan jopa pilkkasivat kollegoitaan ja henkilökuntaa, kun nämä niitä heille tarjosivat, Jayapal jatkoi.

Jayapal kuvasi maskista kieltäytyneitä ”itsekkäiksi idiooteiksi”, joiden pitäisi jättää paikkansa kongressissa.

Toinen edustajainhuoneen demokraatti, Bonnie Watson Coleman, kertoi hänkin saaneensa koronatartunnan, jonka alkuperänä hän pitää eristystä turvahuoneessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE