Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Ulkomaat

EU:n ja talebanien edustajat tapaavat tiistaina Dohassa

LEHTIKUVA / AFP Hoshang Hashimi
Talebanien ulkoasioista vastaava Amir Khan Muttaqi.

Afganistanissa valtaa pitävien talebanien delegaatio tapaa EU:n virkailijoita Qatarin pääkaupungissa Dohassa tiistaina. Asiasta ilmoitti talebanien ulkoasioista vastaava Amir Khan Muttaqi maanantaina.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Viikonvaihteessa Talebanilla ja Yhdysvalloilla oli ensimmäinen tapaaminen kasvotusten sitten Yhdysvaltain joukkojen vetäytymisen Afganistanista. Yhdysvallat painotti, että tapaamiset eivät merkitse Talebanin hallinnon tunnustamista.

Muttaqin mukaan Talebanin edustajat ovat tavanneet myös Saksan hallituksen virkamiehiä sekä brittiläisen parlamentin jäsenen.

Afganistanin talous horjuu luhistumisen partaalla, koska ulkomainen apu on keskeytetty. Lisäksi ruuan hinta on nousussa ja työttömyys kasvussa.

Talebanin yrityksiä vahvistaa valtaansa heikentävät Isisin Afganistanin-haaran eli niin sanotun Isis-K:n hyökkäykset. Isis-K sanoo tehneensä perjantaina iskun shiialaiseen moskeijaan Kunduzissa. Iskussa kuoli yli 60 ihmistä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
36€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE