”Euroopan avoimuutta on myös väärinkäytetty”, sanoo SDP:n Maria Guzenina

Kari Hulkko
Kari Hulkko

SDP:n kansanedustaja Maria Guzenina valittiin maanantaina kotikaupunkinsa kaupunginvaltuuston puheenjohtajaksi. Lisäksi Euroopan neuvoston yleiskokous valitsi hänet varapuheenjohtajakseen toiseksi perättäiseksi vuodeksi alkuviikosta.

Guzeninan mukaan neuvoston työssä avautuu todella laaja näköala koko Eurooppaa ravistelevaan pakolaiskriisiin. Hänestä Suomi ei ole ollut aivan ajan tasalla ongelmien hoitamisessa.

– Äsken juuri käytävällä kysyttiin, vieläkö pääministerimme ottaa pakolaisia kotiinsa. Mutta toki kuittailu on vähemmistössä. Kaikki ovat nyt ongelmissa. Todellisia humanitääristä apua tarvitsevia on autettava, mutta Euroopan avoimuutta on myös väärinkäytetty.

Guzenina sanoo, että tämä ei kuitenkaan saa johtaa kokonaisten ihmisryhmien demonisoimiseen.

– Euroopan yleinen ilmapiiri on kiristynyt, ja ihmiset ovat huolissaan siitä, mihin kaikki voi pahimmillaan johtaa, jos pelon ilmapiiri lisääntyy niin tänne tulleiden kuin täällä jo elävien keskuudessa eli maahanmuuttajien ja kantaväestön välillä.

Guzeninan mukaan pakolaiskriisiä ei ratkaista, jos kokonaiskuvaa ei ymmärretä ja eikä puututa yhtäaikaisesti kriisin syihin ja seurauksiin. Sama pätee Guzeninan mukaan myös kotimaan politiikkaan.

– Pitää osata kuunnella, tehdä yhteistyötä ja käyttäytyä kunnioittavasti kaikkia kohtaan. Ja viime kädessä löytää kestäviä ratkaisuja ja panna ne toimeen.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat