Palkittu politiikan aikakauslehti
72€/6kk

Politiikka

Euroopan parlamentin ennuste: SDP:lle tulossa yksi meppi lisää

iStock
Euroopan unionin lippu.

Euroopan parlamentti on julkaissut tänään neljännen ja viimeisen päivityksen paikkaennusteeseen seuraavan Euroopan parlamentin kokoonpanosta (751 paikkaa) perustuen kansallisiin mielipidemittauksiin.

Demokraatti

Demokraatti

Ennusteen tiedot perustuvat 28 jäsenmaassa 15.4. mennessä tehtyihin luotettaviin mielipidemittauksiin. Tiedot on kerännyt yhteen Kantar public Euroopan parlamentin puolesta.

Ennusteen laatimisessa on käytetty 21 jäsenmaan osalta nimenomaisesti EU-vaaleihin tehtyjä mielipidemittauksia. Suomen osalta ennusteessa on käytetty 14.4. eduskuntavaalien tulosta.

Uudet ennusteet on laskettu 751 paikalle. Myös edellisen ennusteraportin (27.3.) tietoja on mukautettu niin, että Iso-Britannian mahdollinen osallistuminen EU-vaaleihin on otettu huomioon.

Ennuste povaa suurimmalle puolueryhmittymälle Euroopan kansanpuolueelle (EPP) 180 paikkaa. Euroopan parlamentin sosiaalidemokraattinen ryhmä olisi toiseksi suurin (S&D) ja saisi 149 paikkaa.

Ennusteen mukaan Suomessa sosialidemokraatit kasvattaisivat paikkamääräänsä kahdesta kolmeen, samoin perussuomalaiset. Sen sijaan keskusta ja kokoomus menettäisivät molemmat yhden paikan. Entisten 3 paikan sijaan ne saisivat 2 paikkaa. Vasemmistoliitto säilyttäisi yhden paikkaansa mutta RKP menettäisi paikkansa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE