Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Ulkomaat

Euroopassa on raportoitu jo yli 400 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa – monessa maassa rajoituksia aiotaan kuitenkin purkaa joulun alla

Lehtikuva

Monessa Euroopan maassa koronavirusrajoituksia aiotaan ainakin osittain purkaa joulun alla huolimatta siitä, että virustilanne on synkkä.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Uutistoimisto AFP:n laskennan mukaan Euroopassa on raportoitu jo yli 400 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa. Vahvistettuja koronatartuntoja maanosassa on AFP:n mukaan nyt vajaat 17,1 miljoonaa.

Eniten koronakuolemia Euroopassa on AFP:n laskennan mukaan tilastoitu Britanniassa, jossa luku on reilu 57 500. Britanniaa seuraavat Italia, Ranska ja Espanja.

Tilastoista huolimatta moni Euroopan valtio pyrkii poistamaan viruksen aiheuttamia rajoituksiaan joulun alla. Esimerkiksi Ranskassa ovensa saivat jälleen avata kaupat, jotka eivät myy välttämättömyystarvikkeita. Myös Puolassa ostoskeskukset avautuivat uudelleen lauantaina.

Britannian saarella Englannissa valmistaudutaan helpottamaan liikkumisrajoituksia joulukuun alussa. Lontoossa tuhannet ihmiset osoittivat lauantaina mieltään koronavirusrajoituksia vastaan. Poliisi kertoi pidättäneensä erilaisten rikkeiden vuoksi yli 60 ihmistä ja pidätettyjen määrän uskottiin edelleen kasvavan.

Osittaista yhteiskunnan avaamista joulun alla on kaavailtu ainakin Irlannissa, Belgiassa, Hollannissa ja Luxemburgissa sekä Saksassa, jossa perjantaina ylitettiin miljoonan virustartunnan rajapyykki.

Yhdysvalloissa yli 13 miljoonaa tartuntaa

Yhdysvalloissa on varmistettu tähän mennessä jo yli 13 miljoonaa koronavirustartuntaa. Maa oli ehtinyt ylittää 12 miljoonan rajapyykin vasta kuusi päivää aiemmin, kertoo yhdysvaltalaislehti Hill.

Johns Hopkinsin -yliopiston seurannan mukaan koronakuolemia on kirjattu maassa yli 264 000.

Los Angelesin piirikunta ilmoitti entistä tiukemmista väliaikaisista kokoontumisrajoituksista, jotka tulevat voimaan maanantaina. Ainakin kolme viikkoa kestävät uudet rajoitukset kieltävät julkiset tai yksityiset kokoontumiset pois lukien uskonnolliset tilaisuudet ja mielenilmaukset. Myös koulut saavat pitää ovensa auki, mikäli niissä ei todeta tartuntaryppäitä.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Toimituksen valinta

Simo Alastalo

Toimituksen kommentit
23.1.2021
Kokoomus havittelee vaalivoittoa – Lissun on syytä olla varuillaan
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE