Politiikka

Eurooppalainen hybridiosaamiskeskus käynnistyy

Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari
Lehtikuva / Jussi Nukari

Suomeen perustetun eurooppalaisen hybridiosaamiskeskuksen toiminta on käynnistymässä. Keskus on nyt toimintavalmis, ja sillä on toimitilat sekä seitsemän hengen sihteeristö Helsingissä.

Keskuksen toiminnan aloittaa ensi viikolla seminaari, jossa ovat mukana 12 keskuksen toimintaan osallistuvaa maata sekä Nato ja EU.
Hybridiosaamiskeskusta johtaa valtiotieteen tohtori Matti Saarelainen. Keskuksen tutkimusjohtajana on aloittanut Venäjä-tutkijana aiemmin tunnettu Hanna Smith. Yhtä brittijäsentä lukuun ottamatta sihteeristö koostuu tässä vaiheessa vain suomalaisista.

Saarelaisen mukaan keskus edistää hybridiuhkien torjuntaa muun muassa tutkimuksen ja koulutuksen avulla sekä rakentaa asiantuntijoiden monikansallisia verkostoja. Mikään aktiivinen toimija, ”hybridisotakeskus” tai ”kyberpommien purkaja”, keskus ei ole, Saarelainen korostaa.

Keskuksen toimintaan osallistuvat tällä hetkellä Suomen lisäksi Yhdysvallat, Britannia, Ranska, Ruotsi, Norja, Puola, Viro, Latvia, Liettua, Espanja ja Saksa. Kaikilla EU:n ja Naton jäsenmailla on mahdollisuus liittyä mukaan. EU ja Nato osallistuvat aktiivisesti keskuksen toimintaan.

Niilo Simojoki, STT

 

 

STT–NIILO SIMOJOKI

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat