Politiikka

Eve Heinäluoma vaatii loppua vitkuttelulle: Ministeriön virkamiesjohdon pitäisi astua graniittilinnoista ulos ja tutustua vanhustenhoidon arkeen

Nora Vilva
Nora Vilva

SDP:n Helsingin valtuustoryhmän puheenjohtaja Eve Heinäluoma pitää vanhustenhoidon parantamista uuden eduskunnan yhtenä kiireellisemmistä tehtävistä.

Heinäluoma ihmettelee, että sosiaali- ja terveysministeriön virkajohto jatkaa eronneen Sipilän hallituksen linjoilla vanhustenhoidon hoitajamitoituksen vastustamisessa.

Lue lisää: ”Ei meillä ole missään kaapissa sellaista määrää hoitajia” – Ministeriö: Hoitajamitoituksen nosto uhkaisi kotihoitoa

Heinäluoman mukaan Helsingissä ollaan hyvin tietoisia, että hoitajamitoituksen parantaminen lähemmäksi muiden pohjoismaiden tasoa edellyttää lisää hoitajia ja tämä vaatii sekä koulutuspaikkojen lisäämistä että työolojen parantamista. Yritys laittaa hoitajamitoitusta ja kotihoidon palvelua vastakkain on Heinäluoman mielestä torjuttava, sillä suurillakin kaupungeilla on parannettavaa molemmissa.

”Kiitän Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalaista, joka sentään sanoo, että koulutettujen hoitajien määrää voidaan  lisätä neljän vuoden siirtymäajan puitteissa.”

Heinäluoman mukaan STM:n virkamiesjohdon pitäisi astua graniittilinnoista ulos ja tutustua vanhustenhoidon arkeen.

”Vitkuttelu hoitajamitoituksen eteenpäin viemisessä pitää nyt lopettaa ja vaihtaa kysymyksenasettelu nykyaikaiseksi. Ajankäyttö sen selittämiseen, miksi uudistus ei onnistu olisi aika lopettaa ja aloittaa pohtimaan sitä, miten hoitajamitoitus voidaan toteuttaa.”

Heinäluoma muistuttaa, että harvaa uudistusta on Suomessa kerralla toteutettu.

”Vaiheittain tekemällä kaikki toimijat saavat mahdollisuuden rakentaa Suomessa inhimillistä vanhustenhoitoa. Jotta tämä olisi mahdollista, on hallituksen vaihduttava ja politiikan suunnan maassa käännyttävä inhimillisempään suuntaan.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 14 Demokraatti
60 000 - Hallitusohjelman perusta on paraneva työllisyys
Corbynismin kriisi - Brexit rokotti Labouria
Tahtomattaan guru - Petteri Taalas
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Rane Aunimo

Väärin korotettu eli kuinka oikeiston papukaijat pesivät kasvonsa yhdessä yössä eläkeläistenkin ylimmiksi ystäviksi
10.7.2019

Luetuimmat