Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Eveliina Heinäluoma: Hallitus tukee ilmastonmuutoksen vastaista työtä raideinvestoinneilla

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma sanoo, että hallitus tukee raideinvestoinneilla ilmastonmuutoksen vastaista työtä. Hallitus päätti suunnata ensimmäisessä lisätalousarvioesityksestään esimerkiksi Helsinki-Tampere-pääradan kehittämiseen 11 miljoonaa euroa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Hallitus esitteli tänä aamuna lisätalousarvioesityksensä vuodelle 2019. Hallitus esittää lisämäärärahaa muun muassa liikennehankkeisiin ja perusväylänpitoon. Tarkoituksena näillä hankkeilla on parantaa elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä ja edistää vientiä koko maassa. Myös raide- ja tieliikenteen sujuvuutta halutaan kehittää tämän lisätalousarvioesityksen turvin. Yhteensä liikennehankkeisiin ehdotetaan 111 miljoonan euron lisäystä.

”Helsingin kannalta Helsinki-Tampere -pääradan kehittämisen jatkosuunnitteluun annettu määräraha, joka on suuruudeltaan 11 miljoonaa euroa, on askel kohti entistä sujuvampaa sekä ympäristöystävällistä liikennöintiä pääkaupunkiseudun ja Tampereen välillä.”

Muihin keskeisiin päätöksiin kuuluu muun muassa esitys suunnata ammatillisen koulutuksen opettajien palkkaamiseen 20 miljoonan euron lisäystä.

”Edellisen hallituskauden ammattikoulutukseen tehdyt leikkaukset ja säästötoimenpiteet olivat kohtuuttoman suuret. Nyt otetaan ensiaskelia, joilla koulutuksen kunnianpalautusta lähdetään toteuttamaan”, Heinäluoma huomauttaa tiedotteessa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

DEMOKRAATTI

Kotimaa
29.5.2020
Kaarlo Simojoki on hoitanut satoja alkoholisteja, huumeiden käyttäjiä ja peliriippuvaisia: ”Oletko nähnyt yhtään tukikonserttia juoppojen puolesta?”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE