Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Eveliina Heinäluoma on tyytyväinen VTV:n selvitykseen – lähettää viestin tulevalle ministerille

Jukka-Pekka Flander/SDP

Kohtuuhintaista ARA-asuntotuotantoa tarvitaan, koska markkinaehtoinen asuntotuotanto ei pysty vastaamaan erityisesti suurissa kaupungeissa asuntojen kysyntään.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

SDP:n kansanedustaja Eveliina Heinäluoma tiedottaa, että tämä on nyt osoitettu, ”riippumattomasti ja ilman ideologisia silmälaseja”, Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) selvityksessä.

– Toisinaan oikean laidan asuntopoliitikot ovat esittäneet, että kaikesta tuetusta asuntotuotannosta tulisi luopua ja rahoittaa ihmisten asuminen asumistuen kautta. Me haluamme SDP:ssä kehittää ARA:n rahoitusvälineitä edelleen ja lisätä kohtuuhintaisia koteja kaupunkeihin, kuten VTV:n selvitys suosittaa, Heinäluoma sanoo tiedotteessaan.

HEINÄLUOMAN mukaan erityisesti pääkaupunkiseutu kärsii asumisen hinnan kovasta noususta.

– Asuntojen kysyntä ja liian vähäinen tarjonta vaikuttavat koko Suomen talouskasvun veturina toimivan metropolialueen kasvun mahdollisuuksiin. Yritysten kasvuedellytykset heikkenevät, kun työvoimaa ei ole riittävästi tarjolla. Siksi kohtuuhintaisen ARA-asuntotuotannon varmistamisen tulisi olla kaikkien puolueiden mielenkiinnon kohteena.

Heinäluoma huomauttaa, että VTV:n mukaan ARA:n rahoitusvälineet eivät ole ajan tasalla.

– Pitkän korkotukimallin kehittämistä koskeva sääntelyuudistus on parhaillaan eduskunnan käsittelyssä, mutta esitys ei riitä korjaamaan kaikkia ongelmia. SDP:n mielestä pitkän korkotukimallin uudistamista tulee jatkaa ensi kaudella.

Heinäluoma katsoo jo tulevan hallituksen suuntaan.

– Toivon, että kuka onkaan asuntoministerinä seuraavassa hallituksessa, hän tuo heti alkukaudesta korjaussarjan pitkän korkotuen kehittämiseksi eduskuntaan. Asumisen lainsäädäntöuudistukset tulee saada vireille heti alkukaudesta, nyt esitykset, myös asumisen kehittämisohjelma, ovat liiaksi painottuneet loppuvaalikaudella ja toimeenpano viivästynyt.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE