Politiikka

Ex-ministeri: ”Ensin oli avokonttori, sitten tuli u-käännös ja nyt auton takakontti. Mikä näitä yhdistää?”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMA
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMA
LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMA

RKP:n puheenjohtaja, entinen oikeusministeri Anna-Maja Henriksson kommentoi Iltalehden ja Aamulehden uutista ulkoministeri Timo Soinin valtiosihteerin Samuli Virtasen väitetystä poistumisesta pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta auton peräkontissa.

Henriksson esittää Twitter-tilillään kysymyksen, johon hän itse myös vastaa.

”Ensin oli avokonttori, sitten tuli u-käännös ja nyt auton takakontti. Mikä näitä yhdistää? Sipilän tahto saada maakuntahallinto.”

Moni muukin kansanedustaja on kommentoinut asiaa Twitterissä. Demokraatti kertoi aiemmin tänään Sanna Marinin (sd.) huomautuksesta. Samansuuntainen viesti kuuluu Joona Räsäseltä (sd.).

”Eikös laki muuten kiellä matkustamisen peräkontissa, mikäli siellä ei ole erikseen varattuja istuimia? Vai onko tämä tulkittavissa niin, että valtioneuvoston autojen varustelutasoa on nostettu?”

Vihreiden Ville Niinistö puolestaan sanoo, että Sipilällä ja Petteri Orpolla on jatkuvia vaikeuksia koko totuuden kertomisessa operaatiostaan perussuomalaisten hajotessa.

”Uusien tietojen valossa on kohtuutonta sanoa, että soinilaiset olivat valmiit myymään kaiken paikasta ministeriauton takapenkillä. Viime kädessä siihen riitti paikka takakontissakin.”

Vasemmiston Paavo Arhinmäki sanoo, että perussuomalaiset nousivat aikoinaan todenteolla julkisuuteen Tony ”Exit only” Halmeen vanavedessä.

”Peräkontti edelleen puolueen politiikassa mukana, nykyään kuitenkin sofistikoidummin.”

Perussuomalaisten Ville Tavio kysyy suoraan, eroaako pääministeri Sipilä.

”Hänhän on jäänyt kiinni törkeästä valehtelusta eduskunnalle hallituskokoonpanon ratkaisevassa käsittelyssä.”

SDP:n puheenjohtajan Antti Rinteen ja sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän viestintävastaava Dimitri Qvintus arvioi puolestaan, että Sipilän hallituksesta on syntynyt kesäkuun jälkeen yhä vahvemmin kuva, että ministeriauton ratissa on kokoomus.

”Kepu istuu pelkääjän paikalla ja siniset on takakontissa.”

Iltalehti ja Aamulehti kertovat hallituslähteisiin vedoten, että Virtanen luikahti pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta salaa, koska Kesärannan portin edessä pelättiin olevan mediaa. Hänen sanotaan matkanneen virka-asunnolta auton takakontissa.

Virtanen ei vastannut lehtien yhteydenottoon. Sipilän poliittinen erityisavustaja kiistää lehdille takakonttiväitteen, jota hän kutsuu ”uskomattomaksi”.

Koko keskustelun taustalla on se, millaista yhteydenpitoa oli perussuomalaisista sittemmin eronneiden kansanedustajien ja muiden hallituspuolueiden välillä ennen eduskuntaryhmän virallista hajoamista. Lännen Median toimittaja Lauri Nurmi esitti kirjassaan väitteen, että Sipilä ei olisi puhunut totta eduskunnassa sanoessaan, ettei perussuomalaisten hajoamisen varalle tehty hallituksen piirissä suunnitelmaa. Sipilä on kiistänyt Nurmen väitteen.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat