Politiikka

Ex-ministeri: ”Kritiikki valinnanvapausmallia kohtaan kasvaa, lähes kaikki alan ammattilaiset ovat epäuskoisia”

Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig
Lehtikuva / Mikko Stig

SDP:n kansanedustaja, ex-ministeri Sirpa Paatero sanoo, että kritiikki sote-esityksen valinnanvapausmallia kohtaan kasvaa ja lähes kaikki alan ammattilaiset ovat epäuskoisia tavoitteiden saavuttamisesta.

”Kuntaliiton kyselyn mukaan ainoastaan 1 % uskoo tavoitteiden toteutumiseen. Silti kokoomus ja terveysyhtiöt ajavat mallia eteenpäin ja keskusta on sitä mieltä, että uudistus on pakko tehdä, jotta saadaan jotain tehdyksi ja korjataan sitten myöhemmin.”

Paatero kirjoittaa asiasta Facebook-sivuillaan. Hän huomauttaa, että mitä pidemmälle asia menee, sitä pelottavammalta tuntuu.

”Samalla epävarmuus alueilla kasvaa ja tästä osoituksena Meri-Lapin sairaanhoitopiirin ja kuntien terveydenhuollon kokonaisulkoistus, etenkin kun viime syksynä budjettilakina runtattu päivystyksen keskittäminen sai muutamat alueet huolestumaan palveluista tulevaisuudessa.”

Paatero kertoo aloittaneensa viime viikon ”sote-annoksensa” maakunnan sote-ohjausryhmässä ja maakuntahallituksessa.

”Onneksi oma kuntayhtymämalli etenee. Sain vahvistuksen ajatukselle, että kukaan ei ymmärrä miksi talous ja henkilöstöhallintoon on tehty valtionyhtiö joka myös tuottaa palveluja. Puoluehallituksessa annoimme valinnanvapauslakiin oman lausunnon, joka oli – jos mahdollista – vielä tiukempi kuin edellinen versio. Samoin kuntaliitto antoi oman lausunnon yksimielisesti, todeten että korjattavaa on, ennen kuin lakia voidaan tuoda eduskuntaan.”

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat