Politiikka

Ex-ministeri: ”Tämä viesti kaikuu kuuroille korville”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

– ”Vapaus, tasa-arvo ja rakkaus – toteutuvatko ne koskaan tässä matoisessa maailmassa?”, kysyi Minna. Tänään Minna Canthin ja tasa-arvon päivänä on kysyttävä, miten maan hallitus on edistänyt miesten ja naisten tasa-arvoa? Entä miten maan hallitus on puuttunut yhteiskunnan eriarvoisuuteen, joka oli myös Minnalle sydämen asia? Valitettavasti hallituksen tasa-arvoteot ovat jääneet vaisuiksi, sanoi SDP:n kansanedustaja Susanna Huovinen puhuessaan tänään Viitasaarella.

Huovisen mukaan hallitukselta on puuttunut puhtia esimerkiksi samapalkkaohjelman edistämiseen.

– Viime kaudella kolmikantayhteistyö eli valtiovallan ja työmarkkinajärjestöjen yhteistyö samapalkkaohjelmassa oli hyvin tärkeä osa hallituksen tasa-arvotyötä. Nyt valtiovalta näyttää jättäneen palkkaeron vain työmarkkinajärjestöjen huoleksi, Huovinen ihmettelee.

Toinen naisten ja miesten tasa-arvoa heikentävä asia ovat epätasaisesti jakautuvat perhevapaat. Huovisen mielestä osa hallituksesta ajelee perhevapaauudistuksessa kaksilla rattailla.

– Kokoomus kyllä vaatii perhevapaauudistusta, mutta missä ovat konkreettiset toimenpiteet? Perhevapaauudistus olisi tärkeä niin lapsille kuin vanhemmillekin. Hoivavastuuta pitää tasata paremmin äitien ja isien kesken, ja lapsilla pitää olla oikeus molempien vanhempien aikaan ja hoivaan.

Huovinen on huolissaan myös sote-uudistuksen etenemisestä ja sen vaikutuksista yhteiskunnan heikoimmassa asemassa oleviin. Hänen mukaansa sote-uudistuksen keskeiset tavoitteet hyvinvointi- ja terveyserojen kaventamiseksi ollaan nyt hukkaamassa.

– Suurin osa sote-asiantuntijoista on hyvin huolissaan laajan ja hallitsemattoman valinnanvapauden vaikutuksista palveluihimme nyt ja tulevaisuudessa. Tämä viesti kaikuu kuuroille korville, koska yli vuoden takainen poliittinen sopu asiassa näyttää olevan asiantuntijoiden mielipidettä tärkeämpi.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat