Ex-opetusministeri komppaa EK:n Alahuhtaa: ”Kasvu tulee ennen koulutusta vain sanakirjassa”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja, entinen opetusministeri Jukka Gustafsson yhtyy EK:n puheenjohtaja Matti Alahuhdan Ylen Ykkösaamussa esittämään kritiikkiin, jonka kohteena ovat hallituksen koulutusleikkaukset. Gustafssonin mukaan varsinkin yliopistoihin kohdistuvat massiiviset leikkaukset vaarantavat sekä tutkimuksen että opetuksen laadun.

– Kyse on lyhytnäköisestä säästöpolitiikasta. Pitkällä tähtäimellä näillä säästöillä on väistämättä negatiivisia vaikutuksia Suomen taloudelliseen hyvinvointiin. Ainoa paikka, missä kasvu tulee ennen koulutusta, on sanakirja. Hallituksen kannattaisi pitää tämä mielessä, kun se kantaa huolta Suomen hintakilpailukyvystä, Gustafsson sanoo tiedotteessaan.

– Entä koulutuksen kilpailukyky, hän kysyy.

Kyse on lyhytnäköisestä säästöpolitiikasta.

Gustafssonin mukaan Suomen koulutustason nousu uhkaa taittua 2020-luvulla.

– Koulutustason nousu on siivittänyt Suomea eteenpäin ja tehnyt meistä yhden maailman kilpailukykyisimmistä valtioista. Koulutustason pysähtymisellä on merkittävät seuraukset elinkeinorakenteen ja korkean osaamisen työpaikkojen syntymisen kannalta, Gustafsson muistuttaa.

– Hallituksen pitäisi nyt viheltää peli poikki ja pysähtyä hetkeksi miettimään, mitä se on oikeasti tekemässä. Hallitukseen on iskenyt leikkauspolitiikassa vauhtisokeus, joka uhkaa nyt vaarantaa juuri ne tekijät, joiden varassa suomalaista hyvinvointia on rakennettu viime vuosikymmenet. Koulutus, koulutus ja koulutus, Gustafsson päättää.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat