Ex-pääministeri avautuu pakolaiskriisistä ja hyssyttelystä – ”Väistämättä mieleen tulee myös islam uskontona”

Kari Hulkko
Kari Hulkko
Kari Hulkko

Keskustameppi Anneli Jäätteenmäki kirjoittaa blogissaan pakolaiskriisistä. Entisen pääministerin mielestä hyssyttely ja epämukavien kysymysten välttely lisäävät epäluottamusta niin valtaapitäviä kuin maahanmuuttajia kohtaan. Ihmisten huoli on otettava vakavasti, hän kirjoittaa.

– Pakolaiskriisin yhteyteen kehittynyt seksuaalisen ahdistelun ilmiö ei suinkaan vähennä jo olemassa olevien ilmiöiden, kantaväestön tekemien seksuaalisten ahdistelujen tai väkivallantekojen vakavuutta. Uusi ilmiö herättää kuitenkin ihmisissä ennennäkemättömällä tavalla pelkoa itsensä ja läheistensä puolesta. Turvattomuuden tunteen vähättely syö yhteiskuntarauhaa ja jouduttaa räjähdysherkän tilanteen kärjistymistä.

Jäätteenmäen mukaan tyhjiön täyttää yhteiskuntaa repivä ääriajattelu, ellei johtavilla poliitikoilla ole tyydyttäviä ratkaisuja ihmisiä huolestuttaviin kysymyksiin.

– Katupartiot ja niissä mukana olevat kokevat vastaavansa tarpeeseen, johon julkinen valta ei täysin kykene vastaamaan. Mediassa on pohdittu, liittyvätkö joukkoahdistelut turvapaikanhakijoiden alkuperämaiden kulttuuriin. Väistämättä mieleen tulee myös islam uskontona ja pelko sitä kohtaan. Asiasta täytyy käydä rehellistä keskustelua.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat