Politiikka

Ex-puoluesihteeri Jarmo Korhonen: Keskustan kannatus uhkaa laskea 10 prosenttiin – ”Juha Sipilä kaatuu ensi kesänä. Viimeistään.”

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

Keskustan entisen puoluesihteerin Jarmo Korhosen (kesk.) mukaan puolue on mennyt väärään suuntaan unohtamalla kansanläheisyyden ja kadottanut vanhan alkiolaisen ihmisyyden ihanteen.

Samalla puolue on unohtanut myös maalaisliittolaiset jäsenet. Tällä menolla keskustan kannatus laskee hänen arvionsa mukaan 10 prosenttiin.

Juha Sipilä kaatuu ensi kesänä Sotkamon puoluekokouksessa. Viimeistään. Ja jos ei kaadu, niin keskusta häviää tulevat vaalit. Sipilä on hieno mies, mutta jos hän jatkaa, keskusta häviää. Puolue etsii jo tällä hetkellä uutta puoluejohtajaa. Niin raakaa kuin se onkin.

Keskustalle on silti Korhosen mukaan tilaa Suomessa. Entisen puoluesihteerin mukaan Suomesta löytyy aina ihmisiä, jotka tulevat kannattamaan tasapainoisen ja tasa-arvoisen politiikan kehittämistä. Hänen mukaansa tarvitaan puoluetta, joka ajaa koko maan kehittämistä. Nyt kansan ääni on kuitenkin unohdettu.

– On unohdettu Paavo Väyrysen taisteluhalu. Keskustan tämänhetkinen onni on ollut se, että SDP ei ole uskaltanut tehdä sosialidemokraattista politiikkaa.

Pinnallisuuden ja helpon median rooli politiikassa ovat kasvaneet.

Politiikan luonteen Korhonen näkee näyttäytymistaiteena ja hyvänä teatterina. Asioita ei pyritä edistämään hänen mukaansa oikeasti uudistusten kautta.

– Pinnallisuuden ja helpon median rooli politiikassa ovat kasvaneet.

– Politiikassa palataan hiljalleen isoihin ihmisiä koskeviin kysymyksiin. Kyllähän sen jokainen näkee. Nuorten töihin pääsemisen ongelmat, eihän tämä ole se yhteiskunta, jota me tavoittelimme. Nuorille pitää taata koulutus ja tämän jälkeen työpaikka.

Myös demarit saavat mielipiteitä jakavalta entiseltä puoluesihteeriltä osansa. Korhonen tokaisee huolettomaan tyyliinsä, että jos sosialidemokratia kykenisi samanlaisella 1970-luvun intensiteetillä puolustamaan työtätekeviä suomalaisia, niin sen kannatus hipoisi 30 prosenttia. SDP:n pitäisi hänen mukaansa huolehtia oikeudenmukaisuuden toteutumisesta, ei vain heistä kenellä on työpaikka.

– Sanon aina sosialidemokraattisille ystävilleni, että kun te vain uskaltaisitte olla sosialidemokraatteja ja puolustaa työtätekevää ja pienituloista, niin kannatus nousisi. Mutta kun SDP haikailee koko ajan tuon kokoomuksen perään. Oikeistososialidemokraattia ei ole olemassakaan, sehän on kokoomus. Kokoomus taas on Etelä-Suomen asiaa ajava vaaliliitto.

Pinnallisuuden ja helpon median rooli politiikassa ovat kasvaneet.

Kaikesta kokemastaan huolimatta Korhonen ei sulje kokonaan pois mahdollisuutta palata politiikkaan. Puolueesta hän ei tosin sano yhtään mitään. Rivien välistä voi lukea, että keskusta tuskin on listalla, jos häntä sinne edes huolittaisi.

– Koko ajan syntyy niin paljon uusia puolueita, ikinä ei voi tietää minne maailma menee. Ei koskaan kannata sanoa ei koskaan. Mutta kuten Paavo Väyrynen sanoisi tässä vaiheessa, että ”tuskimpa”.

Lue koko laaja henkilöhaastattelu Demokraatin viikkolehdestä torstaina 21.9.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat