Politiikka

Ex-tennistähti Jarkko Nieminen korostaa liikunnan merkitystä yhteiskunnalle: ”Voidaan tehdä huimia säästöjä”

Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Entinen tennispelaaja Jarkko Nieminen hallituksen suuressa huoneessa eduskunnassa.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Entinen tennispelaaja Jarkko Nieminen hallituksen suuressa huoneessa eduskunnassa.
Lehtikuva / Antti Aimo-Koivisto
Entinen tennispelaaja Jarkko Nieminen hallituksen suuressa huoneessa eduskunnassa.

Suomen kaikkien aikojen menestynein tennispelaaja Jarkko Nieminen näkee, että liikunnalla on mielettömiä vaikutuksia koko yhteiskunnan kannalta.

– Fyysisen kunnon lisäksi urheilusta saa paljon rinnakkaisvaikutuksia, kuten henkistä hyvinvointia ja syrjäytymisen ennaltaehkäisyä, Nieminen totesi Demokraatille.

– Liikunnasta syntyvällä ennaltaehkäisevällä terveydenhuollolla voidaan tehdä huimia säästöjä valtiontalouteen, ja tähän tulisi myös kiinnittää huomiota laaja-alaisesti.

Kansanedustaja Harry Harkimon (kok.) johtama työryhmä luovutti tänään Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terholle ministeriön vuonna 2016 pyytämän esityksen, jossa esitellään valtion roolin ja ohjauskeinojen selkeyttämistä suomalaisessa liikunta- ja urheilukulttuurissa.

Työryhmässä oli asiantuntijajäseninä myös entinen tennis-ammattilainen Jarkko Nieminen sekä beach volley -tähti Riikka Lehtonen. Niemisen mukaan työskentely työryhmässä oli erittäin mielenkiintoista ja vaativaa. Ensimmäisten tapaamiskertojen jälkeen hänestä tuntui, että kaikki oli vain hyvin sekavaa.

– Lopputulokseen olen kuitenkin hyvin tyytyväinen. Raportissa on 17 hyvää ja selkeää ehdotusta. Etenkin byrokratiaa on pyritty karsimaan ja lopputulosta voidaan pitää ymmärrettävänä meikäläiselekin, Nieminen sanoi.

Vaikka Nieminen entisenä huippu-urheilijana varmasti arvostaa raportin kohtia, joissa etenkin nuorille ammattilaisurheilijoille esitetään lisäresursseja, toteaa hän kuitenkin kaiken lähtevän ihmisten yleisestä aktiivisuudesta ja liikkumisesta.

Tulee tunnustaa, että liikunnan saralla kaikki asiat eivät mene oikeaan suuntaan.

Jotta suomalaisia saataisiin liikkumaan enemmän, tulisi Niemisen mukaan ensimmäiseksi tiedostaa asian tärkeys ja nykytila.

– Tulee tunnustaa, että liikunnan saralla kaikki asiat eivät mene oikeaan suuntaan. Kun ongelmat on tiedostettu, pitää tämän raportin kaltaiset suunnitelmat viedä käytäntöön.

– Kaikki voisivat ottaa Suomen juhlavuoden kunniaksi kovan tavoitteen. Tehdään Suomesta maailman liikkuvin kansa seuraavaksi sadaksi vuodeksi.

Jutun nostoa on korjattu klo 20:12.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat