Ex-urheilija opastaa hallitusta: ”Kyse on vain poliittisesta tahdosta”

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo antaa hallitukselle risuja ja ruusuja ammattiurheilijoille annettujen lupausten pitämisessä.

Tänään lähetekeskustelussa oleva esitys urheilijoiden tapaturma- ja eläketurvan vahvistamisesta on entisen jääkiekkomaalivahdin mukaan hyvä alku. Sen sijaan alun perin samaan pakettiin kuuluneen vanhuudenturvapaketin viivästyminen on pettymys.

Wallinheimo vetoaa asian valmistelusta vastuussa olevaan peruspalveluministeri Hanna Mäntylään (ps.) vanhuudenturvapaketin keskeisen osan eli urheilijoille suunnitellun eläkekassan edistämiseksi.

– On ymmärrettävää, että ministeriön käytettävissä olevat resurssit käytetään kärkihankkeiden edistämiseen. Yhtä lailla on totta, että urheilijoiden eläketurvan järjestäminen ehdotetulla uudella tavalla edellyttäisi asianmukaista ja perusteellista valmisteluprosessia ministeriössä. Silti kyse on vain poliittisesta tahdosta. Jos halua löytyy, silloin löytyy varmasti myös välineet korjata puutteet, Wallinheimo linjaa.

Wallinheimo pitää myös takaiskuna sitä, että keskustelut ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan ulottamisesta myös ammatikseen urheileviin ei ole viime aikoina edennyt. Syynä tähän on uudistuksen tuomat kustannukset.

– On selvää, että ansiosidonnaisen työttömyysturvan ulottaminen urheilijoihin ei olisi ilmaista, mutta siitä tulisi edes avoimesti puhua. Esimerkiksi monelle urheiluammattilaiselle tämä järjestelmä toisi lisää turvaa uran ja elämän muutostilanteissa, Wallinheimo päättää.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat