Politiikka

Feldt-Rannan ratkaisu kypsyy Jukolan rasteilla – kertoo ensi viikolla, lähteekö hän tavoittelemaan SDP:n presidenttiehdokkuutta

Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander
Jukka-Pekka Flander

SDP asettaa oman presidenttiehdokkaan presidentinvaaleihin 2018.

Puoluehallitus keskusteli 8. kesäkuuta tulevista presidentinvaaleista ja päätti yksimielisesti, että SDP haluaa tuoda vaaleissa esiin sosialidemokraattisen näkökulman ja että puolue tulee asettamaan vaaliin oman ehdokkaan.

SDP:n kansanedustaja ja puolueen toinen varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta on luvannut pohtia vakavasti kisaan lähtöä. Kyselyjä ja kannustusta on tulllut.

Asiaan tulee selkoa tänä viikonloppuna Jukolan viestin rasteilla. Feldt-Ranta osallistuu tapahtumaan. Hän jouksee Venlojen viestin Karjaan Uran joukkueessa.

– Uskon, että kaikki kirkastuu metsässsä, Feldt-Ranta sanoi perjantaina Svenska Ylelle.

Hän lupaa kertoo asiasta lisää juhannuksenalusviikolla.

– Mietin viikonlopun yli tätä asiaa joka kantilta ja ensi viikolla päätän kantani, hän kommentoi STT:lle jo 8. kesäkuuta.

Viime viikonloppuna tuli perussuomalaisten dramaattinen puoluekokous ja siitä kehkeytyi myös pitkälle kytenyt hallituskriisi. Ilmoitus siirtyi viikolla eteenpäin, siis ensi viikolle.

”Nyt Joensuuhun Jukolaan Venlojen viestiin. Karjaan Ura. Ensi viikolla uudet jutut.”

Ehdokasasettelu SDP:n presidenttiehdokkaaksi alkoi 12.6. ja päättyy 26.6. Jos ehdokkaita on useampia, järjestetään neuvoa-antava jäsenäänestys elokuussa 2017. Päätöksen ehdokkaaksi asettamisesta tekee puoluevaltuusto.

Vaaliin osallistumisen edellytyksenä on vähintään 10 puolueosaston tai 250 SDP:n jäsenen kannatus puolueen sääntöjen 25. pykälän mukaan.

– Pidän tärkeänä, että myös SDP:llä on presidentinvaalikampanjassa ehdokkaana ulkopolitiikkaa tunteva keskustelija, Maarit Feldt-Ranta kirjoitti Facebook-päivityksessään 5. kesäkuuta.

– Esitetyt näkemykset siitä, ettei presidentinvaaliin kannattaisi Niinistön suuren kansansuosion vuoksi asettaa omaa ehdokasta, tuntuvat kummallisilta – jos vaaleissa olisi ehdokkaina vain ne, jotka varmuudella uskovat tulevansa valituksi, näyttäisi demokratiamme kovin toisenlaiselta.

Turun ruosinkieliset sosialidemokraatit Åbo Socialdemokrater on viimeksi nimennyt kansanedustaja Maarit Feldt-Rannan omaksi ehdokkaaseen.

– Ensi viikolla uudet jutut, Feldt-Rannan tuore Twitter-kommentti lupaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat