Politiikka

Feldt-Ranta: ”Poliittinen sopimus voitti, kansanterveys ja terveyserojen kaventaminen hävisivät”

Jari Soini
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.
Jari Soini
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.
Jari Soini
Kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta.

– Tämä päivämäärä, 8.3.2018, kannattaa panna muistiin; hallitus toi eduskuntaan soteuudistuksen, joka ei asiantuntija-arvioiden mukaan toteuta uudistuksen alkuperäisiä tavoitteita, SDP:n varapuheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta toteaa tiedotteessaan.

Hänen mukaansa mitään olennaista ei ole muuttunut siitä versiosta, joka tammi-helmikuussa oli lainsäädännön arviointineuvoston syynissä ja sai arviointineuvostolta rankat arvostelut. Myös monet professorit ja asiantuntijat ovat kritisoineet hallituksen valitsemaa sote-mallia.

– Hallituksen valitsema sote-malli ei toteuta uudistuksen alkuperäisiä tavoitteita. Tavoitteena oli, että terveys- ja hyvinvointierot kaventuvat, palveluiden saatavuudessa yhdenvertaisuus toteutuu ja palveluintegraatio turvataan niin, että kustannusten hillintä on mahdollista kansalaisten yhdenvertaisuutta vaarantamatta. Nyt rikotaan hyviä, toimivia malleja, pakotetaan toiminta pitkälle markkinaehtoiseksi, lisätään eriarvoisuutta ja kasvatetaan kustannuksia ja ajaudutaan leikkauksiin tai asiakasmaksujen korotuksiin.

– Hallituksen poliittinen sopimus edellyttää, että laaja markkinamalli on sidottu maakuntamalliin – tämä poliittinen sopimus voitti, kansanterveys ja terveyserojen kaventaminen hävisivät.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 38 Demokraatti
ANI SUORASUU - Ann Selinille ei ryppyillä
VARAA PAREMPAAN - Eveliina Heinäluoma haluaa herättää puolueet Helsingissä
KUIN ERI PLANEELTA - SDP:n ja hallituksen sote-linjat eivät kohtaa
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat