Politiikka

Fennovoima teki selkoa ydinjätesuunnitelmistaan

lehtikuva / jarmo stenmark
lehtikuva / jarmo stenmark
lehtikuva / jarmo stenmark

Pyhäjoen ydinvoimalahanketta toteuttava Fennovoima on toimittanut työ- ja elinkeinoministeriölle lisäselvityksen suunnitelmistaan ydinjätehuollon järjestämiseksi. Ministeriö pyysi lisätietoja asiasta joulukuussa 2016.

Fennovoima kertoo selvittävänsä käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoituspaikkoina Pyhäjokea ja Eurajokea. Kuntalaisille suunnattu mielipidekysely tosin osoitti viime syksynä, etteivät kummankaan kunnan asukkaat juuri innostu loppusijoituslaitoksen tulosta. Pyhäjoella Fennovoiman loppusijoituslaitosta vastusti vastaajista 68 ja Eurajoella 64 prosenttia.

Pyhäjoella Fennovoima on kertonut tutkivansa aluetta Sydännevalta, joka mahdollisesti soveltuu loppusijoitukseen. Eurajoelta alueen valinta on vielä auki. Fennovoima aikoo nimetä Eurajoen kohdealueen myöhemmin. Alueita tutkitaan tausta-aineistojen keräyksellä, pintakartoituksilla ja myöhemmin kairauksilla.

Fennovoima tekee loppusijoitushankkeessa yhteistyötä Posivan kanssa. Posiva myy Fennovoimalle asiantuntija-apua, mutta ei ole tilanpuutteen takia suostunut ottamaan Fennovoiman jätteitä Eurajoen rakenteilla olevaan Onkaloon.

Hanhikivi 1 -ydinvoimalaitoksen rakentamislupa tulee hallituksen päätettäväksi aikaisintaan ensi vuonna. Käytetyn ydinpolttoaineen loppusijoittaminen alkaisi aikaisintaan 2090-luvulla.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat