Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Fifan uhkaus puri – Iranissa naiset pääsevät jalkapallokatsomoon ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin

Istock

Iranissa naiset saavat torstaina mennä vapaasti jalkapallostadionille ensi kertaa vuosikymmeniin. Kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa uhkasi aiemmin erottaa Iranin määräaikaisesti kilpailutoiminnasta, koska maa salli peleissä vain mieskatsojat.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Iran ei ole päästänyt naiskatsojia jalkapallopeleihin tai muihin urheilutapahtumiin noin 40 vuoteen. Uskonnollisten johtajien mukaan naisia täytyy suojata ”maskuliiniselta ympäristöltä” ja estää näkemästä puolipukeisia miehiä.

Fifa määräsi viime kuussa, että Iranin on sallittava naiskatsojien pääsy stadionille rajoituksetta. Määräys annettiin sen jälkeen, kun ”Siniseksi tytöksi” nimetty fanityttö kuoli sytytettyään itsensä palamaan. Tyttö oli pelännyt joutuvansa vankilaan, koska hän oli yrittänyt päästä jalkapallopeliin pojaksi pukeutuneena.

Ensimmäinen ottelu, jota naiset pääsevät torstaina seuraamaan on Iranin ja Kambodzhan välinen MM-karsintaottelu Teheranin Azadi-stadionilla. Ensimmäiset naisille varatut liput myytiin loppuun alle tunnissa, ja myös kaikki lisäliput napattiin nopeasti.

Kaikkiaan naisille myytiin 3 500 lippua. Iranin urheiluministerin mukaan satatuhatta ihmistä vetävällä stadionilla ollaan valmiita vastaanottamaan myös tätä suurempi naisyleisömäärä.

Naisille on varattu stadionilla erillinen katsomo-osa, jota saapuu turvaamaan 150 naispoliisia.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
27.2.2020
Sanna Marin sanoo Demokraatin pääministerihaastattelussa, että hallitus ei tee politiikkaa uutisotsikoiden mukaan – ”Hallituskausi on nelivuotinen ja tässä ajassa pitää valmista tulla”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE