Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Filatov ilahtui Erton avauksesta – ”On paikallaan selvittää, miten lainsäädäntöä uudistamalla voitaisiin tukea mahdollisuuksia etätyöhön”

Jukka-Pekka Flander

SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov pitää tervetulleena toimihenkilöliitto Erton esitystä palkansaajien lakisääteisestä oikeudesta etätyöhön.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Erto esitti perjantaina, että työntekijällä tulisi olla oikeus etätyöhön aina, jos se vain on mahdollista, eikä etätyön tekeminen aiheuta kohtuutonta haittaa työn tekemiselle.

– Koronapandemian aikana moni suomalainen on totutellut työskentelemään etänä. Pidän perusteltuna, että etätyön tekemiseen kannustetaan senkin jälkeen, kun koronavirus on lopullisesti voitettu. On paikallaan selvittää, miten lainsäädäntöä uudistamalla voitaisiin tukea työntekijän mahdollisuuksia etätyöhön, Filatov sanoo tiedotteessa.

Etätyön puolesta puhuu kansanedustajan mielestä koronasuojan lisäksi ekologisuus ja tuottavuuden kasvu. Hän katsoo, että etenkin asiantuntijatyössä keskeytysten poistuminen voi parantaa huomattavasti työntekijän kykyä keskittyä työtehtäviin.

Etätyön tekeminen voisi Tarja Filatovin mukaan perustua sopimukseen työntekijän ja työnantajan välillä.

– Aloite etätyöskentelyyn siirtymisestä voisi tulla työntekijän aloitteesta ja työnantajalta vaadittaisiin painavia syitä etätyön kieltämiselle, hän sanoo.

– Vaikka työ muuttuu ja irtoaa ajasta sekä paikasta, työyhteisön vuorovaikutuksesta tulee silti huolehtia. Teknologian kehitys mahdollistaa sen, että vuorovaikutus etätyötä tekevien työntekijöiden kesken säilyy vahvana – tästäkin on koronakevään osalta kertynyt hyviä kokemuksia, Filatov sanoo.

Kansanedustaja näkee etätyön lisäämisen mahdollisuutena parantaa myös kasvukeskusten osaajapulaa. Etätyön avulla voidaan lisäksi mahdollistaa työnteko nykyistä joustavammin erilaisissa elämäntilanteissa oleville, Filatov arvioi.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Lisää aiheesta

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE