Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Politiikka

Filatov kiittää koulutuksen kunnianpalautuksesta: ”Suomi ei pärjää massatuotannolla ja työn hintaa halpuuttamalla”

SDP

SDP:n kansanedustaja Tarja Filatov korostaa, ettei Suomi pärjää työn hintaa halpuuttamalla, vaan osaamiseen on syytä panostaa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

– Elämä eriarvoistaa. Siksi on tärkeää, että lasten ja nuorten tasa-arvoisia mahdollisuuksia parannetaan. Budjetin koulutuspanokset ovat tässä avainasemassa, Filatov sanoo.

Sosialidemokraattisten kansanedustajien kuntakierroksella Tammelassa ja Forssassa maanantaina puhunut Filatov muistuttaa, ettei Suomi pärjää ”massatuotannolla ja työn hintaa halpuuttamalla”.

– Meidän on tehtävä asioita fiksummin. Esimerkiksi Forssan seudulla Hämeen ammattikorkeakoulun rooli on tärkeä osaamisen vahvistamisessa, hän sanoo.

Filatov muistuttaa tiedotteessa, että uusi teknologia ja verkko-opinnot mahdollistavat entistä laajemman koulutusvalikoiman myös Forssan seudulla.

”Kyse on yhtä merkittävästä uudistuksesta kuin peruskoulun luomisessa.”

Filatovin mukaan valtion budjetissa näkyy koulutuksen kunnianpalautus, kun osaamiseen ja koulutukseen tulee yhteensä 400 miljoonaa lisäeuroa.

– Osaamisen resurssia parannetaan tutista tohtorinhattuun ja vahvistetaan perusasioita, kuten lukutaitoa. Siirrymme leikkauksista voimavarojen lisäämiseen ja tästä muutoksesta voi syystä olla ylpeä, Filatov linjaa.

Filatovin mukaan koulutus on ”vahva työllisyysinvestointi nyt ja tulevaisuudessa”. Hän muistuttaa, että nykymaailmassa ei enää pärjää yhdeksän vuoden koulutuksella, vaan tarvitaan enemmän.

– Aidosti maksuton toinen aste ja oppivelvollisuuden pidentäminen ovat välttämättömiä rakenneuudistuksia, jotta nuoret pärjäävät työelämässä. Uudistus turvaa myös osaavan työvoiman saatavuutta. Kyse on yhtä merkittävästä uudistuksesta kuin peruskoulun luomisessa. Jotta uudistus oikeasti toteutuu eri puolilla Suomea, on varmistettava riittävät valtion panostukset koulutukseen, Filatov muistuttaa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
25.9.2020
Tänään kuultiin murheellista tietoa koronarokotteen aikataulusta – THL:n ylilääkäri torppaa nyt väitteen Demokraatille
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE