Politiikka

Fimea kuohuttaa: Mitä tekee keskusta? – ”Vanhasen ja Vehviläisen ei auta vain kritisoida

Lehtikuva / Vesa Moilanen
Hanna Mäntylä on esittänyt, että Fimea siirtyy Kuopiosta Helsinkiin.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Hanna Mäntylä on esittänyt, että Fimea siirtyy Kuopiosta Helsinkiin.
Lehtikuva / Vesa Moilanen
Hanna Mäntylä on esittänyt, että Fimea siirtyy Kuopiosta Helsinkiin.

Joensuulainen kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) hoputtaa hallitusta hautaamaan Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksen Fimean päätoimipaikan siirron Kuopiosta Helsinkiin.

Asiaa on esittänyt sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä (ps.).

Mäkisalo-Ropponen pitää Kuopiota erinomaisena paikkana Fimealle, sillä sieltä löytyy maailmanluokan osaamista sekä vahva tutkimus- ja kehitystoiminnan keskittymä.

– Nyt tätä toimivaa kokonaisuutta ollaan rikkomassa. Fimean ympärillä leijuva epävarmuus on nyt lopetettava nopeasti.

Maakuntien uskottavasta puolustamisesta ei ole enää rippeitäkään jäljellä.

Keskustan eduskuntaryhmä ja kaikkien hallituspuolueiden Savo-Karjalan kansanedustajat vastustavat esitystä. Mäkisalo-Ropponen kysyy, mitä hallituspuolueet nyt tekevät, jotta päätös saadaan perutuksi.

– Eduskuntaryhmän puheenjohtajan (Matti) Vanhasen ja ministeri (Anu) Vehviläisen ei auta vain kritisoida asiaa julkisuudessa, sillä nyt tarvittaisiin konkreettisia tekoja.

Joensuulaisedustaja pitää Mäntylän esitystä on aluepoliittisesti huonona.

– Mutta se ei yllätä, koska se on samassa linjassa hallituksen aiempien päätösten, kuten raideliikenteen alasajon, kanssa. Sopiikin odottaa, mitä maakuntia kurjistavia päätöksiä keskustajohtoinen hallitus vielä seuraavien vuosien aikana tulee toteuttamaan.

Kritiikkiin yhtyy myös toinen joensuulainen edustaja Riitta Myller (sd.). Demariedustajat moittivat hallituksen aluepoliittisen uskottavuuden olevan todella pohjilla.

– Maakuntien uskottavasta puolustamisesta ei ole enää rippeitäkään jäljellä. Tämä ei ole kestävää terveyspolitiikkaa eikä kestävää aluepolitiikkaa.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat