Finaaliin! – “Olihan se melkoinen tuuppaisu”

Suomen jääkiekkomaajoukkue jatkaa Slovakian MM-turnauksessa ihmeiden sarjaansa finaaliin saakka. Leijonat kaatoi Bratislavassa välierässä tähtipelaajia pursunneen Venäjän 1–0.

DEMOKRAATTI/STT

– No siltä (ihmeeltä) se voi vaikuttaa, mutta ei tässä ihmeestä ole kyse vaan kovasta työstä, toinen toiselle pelaamisesta ja ylpeydestä, että voi pelata Suomi-paita päällä, Suomen päävalmentaja Jukka Jalonen summasi C Moren televisiohaastattelussa.

Ottelun ainoan maalin teki kasvot Suomen MM-joukkueelle antanut kapteeni Marko Anttila. 203-senttinen laitahyökkääjä iski kolmannen erän puolivälissä 1–0 Venäjän vahti Andrei Vasilevskin torjunnasta tulleesta paluukiekosta. Osuman syntyä katseli neuvottomana Venäjän tähtipuolustaja Nikita Zaitsev.

– Olihan se melkoinen tuuppaisu. En usko, että maalivahti näki kunnolla. Tunnetta oli koko pelissä, Anttila tunnelmoi.

Suomi kohtaa huomisessa MM-loppuottelussa Kanadan tai Tshekin.

Suomi pudotti Venäjän kovimmista supertähdistä kootun joukkueen arvokisojen pudotuspeleissä viimeksi 2014 olympia-Sotshissa, kun Leijonat jatkoi puolivälieristä mitalipeleihin 3–1-voitolla.

Viisi vuotta sitten Suomen olympiamiehistössä oli mukana 15 NHL-pelaajaa, MM-Slovakiassa Leijonista tältä kaudelta NHL-kokemusta on vain puolustaja Henri Jokiharjulla ja keskushyökkääjä Juho Lammikolla.
Toki Venäjällä oli laadukas joukkue myös MM-kotikisoissaan 2016. Silloin Suomi kaatoi MM-välierissä isäntämaan maalein 3–1.
– Kyllä he hyvin pelasivat jälleen, mutta niin pelasimme mekin. Pystyimme ottamaan heidän vahvuutensa eli hyvän hyökkäyspelin pois, kun puolustimme fiksusti ja karvasimme. Homma meni ihan nappiin. Teimme vähemmän virheitä, kun Ruotsia vastaan. Siinä pelissä oli muutamia lapsuksia, joita tänään ei tullut kuin pari kolme. (Kevin) Lankinen oli viimeisenä lukkona maalissa, Jalonen kehui.