Talous

Finavia-sotkussa käänne: Entiseltä toimitusjohtajalta haetaan vahingonkorvauksia

lehtikuva / ville männikkö
lehtikuva / ville männikkö
lehtikuva / ville männikkö

Finavian yhtiökokous on päättänyt nostaa vahingonkorvauskanteen entistä toimitusjohtajaa Samuli Haapasaloa vastaan. Vaatimus vahingonkorvauksista koskee yhtiössä vuonna 2011 tehtyjä johdannaissopimuksia.

Yhtiökokous ei löytänyt riittäviä perusteita hakea vahingonkorvauksia koko vuoden 2011 hallitukselta.

Yhtiön hallituksen selvitysten mukaan johdannaissopimuksiin liittyvät toimivalta- ja raportointisuhteet ja niihin liittyvät käytännöt ovat olleet puutteelliset. Näiden hoitaminen kuuluu toimitusjohtajan avaintehtäviin, Finaviasta muistutetaan.

Finavian yhtiökokous edellytti keväällä yhtiön uudelta hallitukselta, että se arvioi vielä uudestaan mahdolliset vahingonkorvauskanteet. Se päätti tänään yksimielisesti hakea vahingonkorvauksia Haapasalolta.

Selvityksen mukaan Finavian vuonna 2011 toiminut hallitus on ohjeistanut silloista johtoa huolehtimaan yhtiön hallinnon asianmukaisuudesta ja sen valvonnasta. Tehdyt ei-suojaavat johdannaissopimukset ovat olleet vastoin hallituksen hyväksymää rahoituspolitiikkaa.

Silloiselle hallitukselle ei-suojaavista johdannaissopimuksista ei selvityksen mukaan ole raportoitu. Vahingonkorvauskanteiden nostamiselle vuoden 2011 hallitusta kohtaan ei katsota olevan riittäviä perusteita.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat