Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Finlandia-talo saa kaverin – talon remontin väistötiloiksi ollaan rakentamassa Pikku-Finlandiaa

LEHTIKUVA / HANDOUT / HELSINGIN KAUPUNKI
Pikku-Finlandia sijoittuu Finlandia-talon ja Töölönlahden puiston väliselle katuaukiolle.

Remonttia odottavan Finlandia-talon sijaiseksi aiotaan rakentaa Pikku-Finlandia, kertoo Helsingin kaupunki. Kaupunkiympäristön toimialan tiedotteen mukaan väistötilan ansiosta perusparannuksen kesto lyhenee noin puolellatoista vuodella.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Paviljonkirakennuksen suunniteltu sijainti on Karamzininrannan katuaukiolla Finlandia-talon ja Töölönlahden puiston välissä.

Kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto käsittelee Pikku-Finlandian hankesuunnitelmaa ensi viikolla. Lopullisesti hankesuunnitelman hyväksyy kaupunginhallitus.

Kaupungin tiedotteessa todetaan, että väistötilan ansiosta Finlandia-talo voi jatkaa toimintaansa kongressi- ja tapahtumakeskuksena perusparannuksen ajan, vaikka tilaa onkin pienimmillään noin neljännes varsinaisen rakennuksen asiakastiloista. Pikku-Finlandian bruttoneliömäärä on 2 750.

Enimmillään Pikku-Finlandian hinta on kaupungin mukaan 9,9 miljoonaa euroa. Rakennustyöt alkavat kevätkesällä 2021, ja rakennus on tarkoitus avata alkuvuonna 2022.

Pikku-Finlandian käyttöiäksi on kaupungin mukaan arvioitu yli 20 vuotta. Tavoitteena on, että paviljongin osia voidaan jatkossa siirtää muihin väistötiloihin, esimerkiksi koulujen ja päiväkotien käyttöön.

Finlandia-taloa ei ole aiemmin peruskorjattu kokonaisuutena.

Finlandia-talon perusparannustyöt alkavat vuoden 2022 alussa. Ne valmistuvat kahdessa vaiheessa, ensin kongressisiipi keväällä 2023 ja päärakennus vuonna 2024. Kokonaisuudessaan remontin kustannukset ovat hankesuunnitelman mukaan noin 119 miljoonaa euroa.

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi perusparannuksen hankesuunnitelman viime huhtikuussa. Finlandia-taloa ei ole koskaan aiemmin peruskorjattu kokonaisuutena.

Remontissa muun muassa uusitaan talotekniset järjestelmät ja julkisivu sekä parannetaan energiataloutta ja esteettömyyttä. Kaupunki kertoi aiemmin, että julkisivuremontissa kiinnitetään erityistä huomiota seinämateriaalin kestävyyteen.

Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon ulkoseinän marmorilaatat herättivät kiivasta keskustelua 1990-luvulla, kun ne käpristyivät ja alkoivat putoilla seiniltä. Laatat uusittiin 90-luvun lopussa, mutta uudet laatat tehtiin jälleen kerran aiemmin huonosti kestäneestä Carraran marmorista.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Johannes Ijäs

Politiikka
22.9.2020
Ministeri Kiuru sanoo suoraan Demokraatille: ”Kyllä tämä tilanne on erittäin huolestuttava”
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE