Nyheter

Finlands Svenska Socialdemokrater: En ljusare framtid för alla

Johan Kvarnström
Johan Kvarnström
Johan Kvarnström

Resolutionen från FSD:s kongress i Borgå lyfter fram vikten av att satsa på utbildning och förnya familjeledigheterna.

 

Resolutionen talar om att byta riktning från en politik som ökar samhällsklyftorna, sänker utbildningsnivån och skapar oro på arbetsmarknaden till en politik som satsar på utbildning, skapar jämlikhet och ger starkare stabilitet.

FSD vill göra människors liv bättre och samhället starkare. Distriktets resolution konstaterar att ett jämlikt och utbildat samhälle är tryggare och starkare, samt ger oss bättre möjligheter att möta framtidens utmaningar.

Vad gäller utbildning lyfter FSD framför allt fram reformen med att förlänga läroplikten så att alla unga i Finland får student- eller yrkesexamen.

Familjeledigheterna behöver enligt FSD bli mer flexibla för att motsvara familjernas mångfald och göra det lättare att kombinera jobb och ledighet. Nuvarande modell anses vara för stel och föråldrad.

Resolutionen avslutas med följande stycke:

“Finländarna har upplevt fyra år av borgerligt styre som nedmonterat välfärden. Det råder kaos på arbetsmarknaden och stiltje på förnyelsefronten. Finlands Svenska Socialdemokrater jobbar hårt för att vinna väljarnas förtroende och vara med och leda Finland mot en ljusare framtid för oss alla!”

 

Delningar

Dela denna artikel

Viikon 46 Demokraatti
NYT LOPPUI JUOMINEN - Aiemmin nuoret ryyppäsivät Islannin kansallispäivänäkin
PÄÄTOIMITTAJALTA - Kun idoli paljastuu petturiksi
ANTTI HEIKKINEN - Menestyskirjailijalla on monta rautaa tulessa
Följ oss:
Mer om ämnet:

Kommentarer

Mest lästa


Senast