Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Politiikka

Finnairin 2,9 miljoonan tuki hyväksyttiin Euroopan parlamentissa – Heinäluoma toimi vastuuraportoijana

SDP:n europarlamentaarikko Eero Heinäluoma.

Europarlamentaarikko Eero Heinäluoman (sd.) vastuuraportoijana neuvottelema tukipaketti Finnairin entisten työntekijöiden tukemiseksi hyväksyttiin tänään Euroopan parlamentissa.

DEMOKRAATTI

Demokraatti

Suomi haki EU:n globalisaatiorahastosta rahoitusta koronan vuoksi Finnairilta irtisanottujen työntekijöiden tukemiseksi.

Heinäluoma kertoo tiedotteessaan, että tuen kokonaisuus on 2,9 miljoonaa euroa, josta globalisaatiorahasto kattaa 1,8 miljoonaa euroa.

Kokonaisuudella tuetaan noin 500 ihmisen uudelleenkouluttautumista, työnhakua ja esimerkiksi yritysten perustamista starttirahoja myöntämällä.

– Neuvottelut sujuivat hyvässä yhteisymmärryksessä ja kokonaisuus hyväksyttiin selkeällä enemmistöllä. Parlamentin poliittiset ryhmät tekivät aiheen parissa hyvää yhteistyötä ja nyt EU:n tuki näkyy erittäin konkreettisella tavalla yli 500 ihmisen arjessa, Heinäluoma toteaa tiedotteessaan.

–Finnair on tärkeä tekijä niin suomalaiselle taloudelle ja kilpailukyvylle kuin suomalaisille ihmisillekin. Neuvotteluiden aikana korostui myös Finnairin edelläkävijyys ympäristö- ja ilmastoasioiden huomioimisessa. On tärkeää, että suomalainen yhtiö säilyttää paikkansa eurooppalaisten ja aasialaisten lentoyhteyksien sydämessä, hän jatkaa.

Heinäluoman mukaan globalisaatiorahaston kaltainen väline on hyödyllinen ja tällaisia tukikeinoja tarvitaan.

– Rahasto täydentää kansallisia työmarkkinatoimenpiteitä ja sillä voidaan reagoida mittaviin rakennemuutoksiin. On tärkeää, että kaikki rakennemuutosten syyt – mukaan lukien koronakriisin vaikutukset talouselämään, samoin kuin laajemmat suuntaukset taloudessa – voivat olla perusteena tuen myöntämiselle.

– Haluan kiittää yhteistyöstä raportin osalta myös suomalaisia varjoneuvottelijoita Petri Sarvamaata (kok.), Nils Torvaldsia (r.) ja Silvia Modigia (vas.), Heinäluoma päättää tiedotteensa.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE