Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Talous

Finnairin matalalento jatkui – ”Uskomme kysynnän lisääntyvän asteittain syksyn aikana”

LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Finnairin tulos huhti-kesäkuussa oli edelleen syvästi tappiollinen.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Vertailukelpoinen liiketulos oli 151 miljoonaa euroa pakkasella, kun tappio vuotta aiemmin oli ollut 174 miljoonaa.

Liikevaihto lähti kuitenkin nousuun verrattuna viime vuoden syvään koronakuoppaan ja nousi vuodentakaisesta 63 prosenttia 112 miljoonaan euroon.

Matkustajamäärä lähes kolminkertaistui nousten 198 prosenttia 0,3 miljoonaan. Matkustajakäyttöaste oli vaatimaton 30,6 prosenttia, mutta tarjotut henkilökilometrit kasvoivat 311,6 prosenttia.

Finnair ennakoi, että kysyntä elpyy asteittain vuoden kolmannella neljänneksellä, mutta näkyvyys on edelleen heikko. Finnair ei siksi anna ohjeistusta koko vuoden liikevaihdosta.

Matkustusrajoitukset heikentävät edelleen kysyntää Aasiassa, jonka odotetaan avautuvan matkustajille joidenkin kuukausien viiveellä Eurooppaan verrattuna.

Yhtiö arvioi, että vertailukelpoinen liiketappio on tämän vuoden kolmannella neljänneksellä samaa luokkaa kuin edeltävillä viidellä vuosineljänneksellä.

”Koronakriisin vaikutukset näkyvät lentoliikenteessä vielä kauan.”

Toimitusjohtaja Topi Manner totesi, että vaikka matkustusrajoituksia on purettu odotuksia hitaammin, ovat useat maat Suomen tavoin alkaneet avata matkustusta. Maahantulorajoitukset ovat muuttumassa yhtenäisemmiksi, erityisesti täysin rokotettujen osalta.

–  Uskomme kysynnän lisääntyvän asteittain syksyn aikana erityisesti Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa, Manner sanoi tiedotteessa.

Finnair jatkaa rajallisen verkoston operointia, ja sillä on syksyn ja talven liikenneohjelmassaan noin 70 kohdetta. Lentoja lisätään kysynnän kasvaessa. Täysin uusina kaukoreitteinä tarjolle tulevat yhteydet Tukholmasta Floridaan ja Thaimaahan.

Koronakriisin vaikutukset näkyvät lentoliikenteessä vielä kauan, Manner ennakoi.

–  Vaikka ennakoimme kysynnän kasvavan asteittain syksyllä, arvioimme liikennemäärien palautuvan pandemiaa edeltävälle tasolle aikaisintaan vuonna 2023.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
41€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE