Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Kotimaa

Finnpulp haluaa yhä tehtaan Kuopioon – oikeus torppasi ympäristöluvan joulukuussa

LEHTIKUVA / HANDOUT /

Metsäyhtiö Finnpulp kertoo jatkavansa yhä biotuotetehtaan valmistelua Kuopion Sorsasaloon. Toimitusjohtaja Martti Fredriksonin mukaan Finnpulp on tarkastellut muitakin vaihtoehtoja, mutta yhtiön mukaan Kuopio olisi edelleen paras sijainti tehtaalle.

Demokraatti.fi/STT

Hanke näytti jo kaatuvan joulukuussa, kun korkein hallinto-oikeus (KHO) päätti, ettei Finnpulpin tehdas saa ympäristölupaa. KHO:n mukaan tehdas olisi vaarantanut Kallaveden ekologisen tilan ja olisi voinut pilata vesistöä merkittävästi.

Kallaveden rannalle suunniteltu tehdas olisi tuottanut jopa 1,2 miljoonaa tonnia havusellua vuodessa. Investoinnin arvo olisi ollut 1,6 miljardia euroa.

Joulukuussa Finnpulp arvioi tuoreeltaan, että KHO:n päätös tarkoittaa tehdashankkeen päättymistä. Finnpulp ei ole kuitenkaan antanut periksi, vaan on tämän vuoden puolella tutkinut yhä mahdollisuuksia ympäristöluvan saamiseksi.

”Toimintaympäristö muuttunut”

Fredriksonin mukaan toimintaympäristö on muuttunut hankkeen aikana. Hän viittaa muun muassa siihen, että UPM:n päätös Kaipolan paperitehtaan sulkemisesta Jämsässä vähentää kuitupuun kysyntää maan keskiosassa.

– Yhä useammat tekijät, kuten viime aikojen lukuisat uutiset tehtaiden sulkemisista puoltavat tällaisten työllistävien ja vientituloja tuovien hankkeiden saamista Suomeen, Fredrikson sanoo tiedotteessa.

Fredrikson kertoo STT:lle, että myös muutokset Sorsasalon tehdashankkeeseen ovat mahdollisia.

Seuraavaksi Finnpulp pyrkii uusimaan Sorsasalon tontin sopimuksen. Yhtiön mukaan sopimuksen uusiminen on tulossa Kuopion kaupungin käsiteltäväksi lokakuussa.

– Tonttisopimus on meille selkeä ykköstavoite, ja sen jälkeen katsotaan askel kerrallaan. Valmisteluja on tehty koko tämä vuosi, Fredrikson sanoo STT:lle.
STT–Iiro-Matti Nieminen

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Toimituksen valinta

Marja Luumi

Työmarkkinat
26.10.2020
”Uho tuntuu jatkuvan, tämä on aivan absurdi ajatus” – Paperiliiton Vanhala ihmettelee Metsäteollisuuden Hollménin puheita ”tyhjältä paperilta” lähtemisestä
Lue lisää

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Chefredaktör: Johan Kvarnström
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE