Ulkomaat

Floridan kouluampumisessa kuoli ainakin 17 – opettaja piilotti 19 oppilasta komeroon

Lehtikuva
Ihmiset lohduttivat toisiaan surmatyön jälkeen.
Lehtikuva
Ihmiset lohduttivat toisiaan surmatyön jälkeen.
Lehtikuva
Ihmiset lohduttivat toisiaan surmatyön jälkeen.

Yhdysvalloissa Floridassa keskiviikkona tapahtuneessa kouluampumisessa on kuollut ainakin 17 ihmistä. Kuolonuhrien määrästä kertoi paikallispoliisi varhain tänään Suomen aikaa.

Kaksitoista kuolonuhreista ammuttiin koulurakennuksessa, kaksi aivan rakennuksen ulkopuolella ja yksi kauempana kadulla, Guardian uutisoi poliisin kertoneen. Kaksi kuolonuhreista menehtyi sairaalassa.

Lisäksi useita uhreja on hoidossa sairaalassa. Guardian kertoo, että tuoreimman tiedon mukaan viiden ihmiset vammat ovat hengenvaarallisia. Lisäksi hoidettavana on kymmenen ihmistä, joiden vammat eivät ole hengenvaarallisia.

Myös epäiltyä ampujaa hoidettiin sairaalassa, mutta hänet on jo luovutettu takaisin poliisin haltuun.

Kuolonuhreista 12 on tähän mennessä tunnistettu, kertoi lehdistötilaisuudessa sheriffi Scott Israel. Tunnistettujen kuolonuhrien nimiä ei kerrota julkisuuteen ennen kuin heidän omaisensa on tavoitettu. Sheriffi kuitenkin kertoi, että kuolleiden joukossa on muun muassa koulun jalkapallovalmentaja.

– Näiden lasten ja aikuisten (kuolonuhrien) tunnistaminen on edelleen kesken, Israel myös sanoi.

Epäilty on koulun entinen oppilas.

Poliisi on kertonut epäillyn tekijän olevan 19-vuotias mies. Hänet saatiin ampumisen jälkeen kiinni koulun alueen ulkopuolelta. Poliisi on kertonut, että epäilty on koulun entinen oppilas. Hänet oli erotettu koulusta kurinpidollisista syistä.

Ampuminen tapahtui Marjory Stoneman Douglas -yläkoulussa Parklandin kaupungissa. Kouluviranomaisten mukaan koulu ei saanut minkäänlaista ennakkovaroitusta veriteosta.

– Tyypillisesti tällaisten tapausten jälkeen nähdään, että potentiaalisia merkkejä on voinut olla. En lähde spekuloimaan tässä vaiheessa, oliko niitä nyt, mutta emme saaneet minkäänlaista varoitusta, puhelinsoittoa tai uhkauksia, joista olisimme tietoisia, koulualueen ylitarkastaja Robert Runcie sanoo Guardianin mukaan.

Floridan senaattori Bill Nelson on kertonut liittovaltion poliisin FBI:n jakaneen hänelle tietoja hyökkäyksen yksityiskohdista. Nelsonin mukaan FBI on kertonut, että ennen ampumista tekijä käynnisti palohälytyksen koululla, jotta oppilaat tulisivat käytäville.

FBI on kertonut avustavansa paikallisviranomaisia tutkinnassa.

Trump tviittasi osanottonsa.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tviittasi osanottonsa kouluampumisen uhreille ja heidän läheisilleen.

– Yhdenkään lapsen, opettajan tai kenenkään muun ei pitäisi tuntea oloaan turvattomaksi amerikkalaisissa kouluissa, Trump kirjoitti.

Hän kertoi olleensa yhteydessä Floridan kuvernööriin Rick Scottiin. Scott kertoi pian puolenyön jälkeen Suomen aikaa olevansa matkalla tapahtumapaikalle.

Myös varapresidentti Mike Pence on Twitterissä kommentoinut tapahtunutta.

– Presidentti ja minä seuraamme tilanteen kehittymistä Browardin piirikunnassa, Pence kirjoitti kuvaillen ampumista kauheaksi.

– Olen kiitollinen lainvalvojien rohkeudesta ja pelastushenkilökunnan nopeasta toiminnasta, varapresidentti jatkoi.

CNN:n haastatteleman Marjory Stoneman Douglas -koulun opettaja Melissa Falkowski kuvaili tapahtumia painajaismaisiksi.

– Tämä oli pahin painajaisskenaario, kamalaa, hän kommentoi.

Falkowski kertoi CNN:lle piilottaneensa 19 oppilasta komeroon.

Jakoa

Jaa tämä artikkeli

Viikon 41 Demokraatti
TIEDUSTELULAIN ABC - Mitä tavallisen ihmisen pitää tietää?
LÄHIÖELÄMÄÄ - Selma Vilhunen teki rosoisen nuoriselokuvan
TARJA HALONEN - YK:n tulisi toimia pienemmällä budjetilla
Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat


Uusimmat