Forbes: Putin taas maailman mahtavin – ”Yksi harvoista, jotka voivat tehdä mitä haluavat ja selvitä siitä”

Vladimir Putin on talouslehti Forbesin vuosittaisen listauksen mukaan maailman vaikutusvaltaisin henkilö. Venäjän presidentti jatkaa listan ykkösenä jo kolmatta vuotta.

– Putin on todistanut olevansa yksi harvoista, jotka voivat tehdä mitä haluavat ja selvitä siitä, lehti perustelee.

Saksan liittokansleri Angela Merkel on maailman vaikutusvaltaisin nainen. Hän sijoittuu Forbesin listan kakkoseksi. Viime vuonna Merkel oli viidentenä, joten hän lukeutuu listan nousijoihin.

– Merkel on Euroopan unionin kulmakivi. Hänen päättäväiset toimensa Syyrian pakolaiskriisissä ja Kreikan luottokriisissä nostivat hänen sijoitustaan.

Kymmenen kärjen toinen nainen on Yhdysvaltain keskuspankin pääjohtaja Janet Yellen.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on kolmantena, pudotusta kaksi sijaa viime vuodesta.

– Ei ole epäilystä, etteikö USA olisi maailman suurin taloudellinen, kulttuurinen, diplomaattinen, teknologinen ja sotilaallinen voima. Mutta Obama on viimeistä vuotta presidenttinä, joten on selvää, että hänen vaikutusvaltansa pienenee.

Listalle nousseisiin lukeutuu muun muassa Obaman paikalle tähyävä kiistelty miljardööri Donald Trump, joka on sijalla 72. Listan nuorin on 31-vuotias Facebookin perustaja Mark Zuckerberg sijalla 19. Vanhin on puolestaan hongkongilainen liikemies Li Ka-shing, 87, sijalla 31.

Suomalaisia ei ole listalla.

Keskustelua aiheesta