Nyheter

Frostdahl drar tillbaka sin kandidatur

Sirpa Taskinen
Steven Frostdahl. Arkivbild.

Med två veckor kvar till Finlands svenska socialdemokraters kongress meddelar Steven Frostdahl att han trots allt inte står till förfogande som kandidat i riksdagsvalet 2019.

ABL

 

Fram till veckoslutet som gick såg det ut som om FSD skulle ha tre kandidater i Vasa valkrets: Steven Frostdahl, Viktor Kock och Rebecca Åkers.

Frågan om att ställa upp både Kock och Frostdahl – två kandidater med delvis liknande profiler från samma del av Österbotten – väckte mycket diskussion under sommaren och hösten. Skulle de ta ut varandra? Det fanns olika uppfattningar om vad som var vettigt.

Nu står det klart att Frostdahl inte ställer upp i valet.

– I riksdagsvalet 2019 har FSD möjlighet att få att ställa upp två motiverade och aktiva kandidater. Det är mycket bra att det finlandssvenska distriktet kunnat mobilisera unga, nya kandidater i det kommande riksdagsvalet, säger Frostdahl, som också tackar för allt stöd han fått, i ett pressmeddelande.

– Jag är mycket tacksam för det stöd och den uppmuntran jag fått sedan jag kungjorde att jag står till förfogande ifall distriktet önskar. Jag anser ändå att distriktet har alla möjligheter att göra ett gott val utan min kandidatur och att jag därmed också känner mig bekväm med beslutet att dra tillbaka mitt erbjudande om att kandidera för FSD i vårens riksdagsval.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE