MENY

FSD: Kataloniens framtid ska avgöras genom dialog, inte våld!

Kuva: Foto: Pixabay

Finlands svenska socialdemokrater följde under veckoslutets kongress i Vasa med stor oro med situationen i Katalonien och gav ett utlåtande i frågan.

 

Huvudtanken är att Katalanernas framtid bör avgöras genom dialog, inte genom våld!

FSD följer med stor oro med den tilltagande konfrontationen i Spanien och Katalonien. Distriktet anser att det i dagsläget absolut viktigaste är att avbryta den pågående eskalationen av konflikten, att alla parter avstår från användning av våld och att förutsättningar skapas för en dialog och en fredlig lösning.

Enligt FSD bör EU främja en förhandlingslösning av dagens inflammerade läge. Vidare anser man att Finlands regering aktivt bör medverka för att få till stånd en fredlig lösning.

Diskussion

SDP i Korsholm valde ny styrelse – ”Vi är inne i en generationsväxling”

Alf Hjerpe och Rebecca Åkers hör till styrelsen, Åkers som vice ordförande.

Korsholms socialdemokratiska förening har valt Kim Eriksson till ny ordförande för 2018-2019. Höstmötet valde också Rebecca Åkers till vice ordförande. Övriga styrelseledamöter är Alf Hjerpe, Annika Ahläng och Leif Wester.

Lue lisää

Diskussion

Antti Rinne besökte Lovisa kraftverk

SDP:s ordförande Antti Rinne besökte Lovisa kraftverk tillsammans med lokala beslutsfattare på måndagen. Under besöket diskuterades kraftverkets framtid, men också vårdreformen kom upp. Lovisaboarna var också oroliga om vad vårdreformen kommer att betyda för regionen. Rinne presenterade kort SDP:s vårdreformsmodell till lokala beslutsfattarna.

Lue lisää

Diskussion

Anette Karlsson: ”Ändra lagen så att barn kan bo på två adresser!”

Kuva: Foto: Johan Kvarnström
Anette Karlsson.

Lagstiftningen ska inte skapa hinder för barnens rätt till båda föräldrarna, säger Anette Karlsson som kämpar för att barn ska ha rätt till skolskjuts från två hem.

Lue lisää

Diskussion

Karita Blom: Bra resultat når vi genom att satsa på undervisning

Kuva: Foto: Johan Kvarnström
Karita Blom på SDP:s partifullmäktige i Åbo den 18 november 2017.

FSD:s representant på höstens partifullmäktige, Karita Blom, slog ett slag för satsning på utbildning.

Lue lisää

Diskussion