Nyheter

FSD om VCS-beslutet i riksdagens utskott: ”Vi kommer inte att ge upp kampen”

Foto: Johan Kvarnström
FSD:s styrelse på kongressen 2017.

Riksdagens social- och hälsovårdsutskott röstade idag om att ge Vasa centralsjukhus omfattande jour. Centerns, Samlingspartiets och De blå riksdagsledamöterna i utskottet röstade ner oppositionens förslag om att även VCS skulle ha omfattande jour.

ABL

 

– Vi kommer inte att ge upp kampen om omfattande jour i Vasa. Rätten till vård på svenska, vårdkvaliteten på VCS och de långa avstånden talar alla för att Vasa borde ha omfattande jour, säger FSD:s ordförande Viktor Kock.

 

Ifall Centerns Pekka Puska skulle ha röstat i enlighet med den faktakunskap han besitter skulle resultatet i omröstningen blivit 8-8 och ordförande, socialdemokraternas Krista Kiurus röst hade avgjort.

Socialdemokraterna har konsekvent arbetat för Vasa centralsjukhus såväl lokalt som nationellt. Därför torde det inte vara någon överraskning att ordförande Kiuru röstade för fulljour till Vasa.

 

– Med väljarnas förtroende korrigeras detta efter riksdagsvalet liksom eventuella försämringar i anställningsskyddet. Båda dessa frågor handlar om trygghet för medborgarna, säger Viktor Kock.

SDP:s partiordförande Antti Rinne konstaterade under riksdagsgruppens möte i Vasa i augusti att SDP har jobbat för omfattande jour i Vasa och kommer att fortsätta tills det är faktum.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE