Nyheter

FSD Österbotten: Dags att öppna ögonen och agera

Jonna Lindqvist.

Finlandssvenska Socialdemokrater i Österbotten tar starkt avstånd från alla typer av trakasserier och kräver att problematiken lyfts upp på alla samhällsnivåer.

ABL

 

Det går inte längre att blunda för det faktum att en stor del av kvinnorna under någon gång i sitt liv har blivit utsatta för fysiska eller psykiska övergrepp. Här i veckan har uppropen kommit från nära håll bland annat genom berättelserna från Vasa Övningsskola. Idag kan man även läsa om kampanjen #dammenbrister som innefattar 6000 namnteckningar, fler än 800 vittnesmål.

– Jag beundrar modet hos de människor som vågat dela med sig av sina svåra upplevelser. Låt det modet bli en kraft, med vilken alla ska bekämpa trakasserier och övergrepp i hemmet, i skolan och på arbetsplatsen. Var modiga och kämpa för de som inte har kraft eller möjlighet att själva berätta om det som de har blivit utsatta för, säger vice ordförande Jonna Lindqvist.

FSD Österbotten tar starkt avstånd från alla typer av trakasserier och kräver att problematiken lyfts upp på alla samhällsnivåer. Nu måste det tas ansvar och resurser måste läggas på att förebygga så att inga fler trakasserier och övergrepp sker. Och de brott som redan har skett ska undersökas.

– Det måste bli tydligt att kvinnor inte kan behandlas hur som helst. Attityderna och sättet hur kvinnor behandlas visar att något är alvarligt fel. Dessa snedvridna attityder får sitt fotfäste redan i barndomen och fortsätter upp i vuxenålder. Därför måste diskussionen om och arbetet mot trakasserier och övergrepp föras från vaggan till graven. Varenda människa förtjänar respekt, säger Lindqvist.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE