Nyheter

FSD Österbotten: Ytterjeppokorsningen måste moderniseras

Foto: Topi Lappalainen
FSD Österbotten tar ställning för moderniseringen av Ytterjeppokorsningen.

I flera utlåtanden har kommuner och företag lyft fram behovet av att uppnå en planskild korsning i Ytterjeppo. FSD Österbotten är också tydliga med att Ytterjeppokorsningen måste moderniseras för att bidra till fortsatt tillväxt och produktion i regionen, samt öka trafiksäkerheten.

FSD Österbotten

Arbetarbladet

 

 

– Ytterjeppokorsningen är en flaskhals som måste åtgärdas. I korsningen uppstår också farosituationer med tanke på den stora mängd tunga transporter som passerar och alla de som rör sig dagligen på riksåttan och riksväg 19, säger kretsordförande Anna Caldén.

 

Finlands svenska socialdemokraters vice ordförande Jacob Storbjörk diskuterade nyligen med kommunikationsminister Timo Harakka (SDP) om möjligheterna att inkludera ytterjeppokorsningen i investeringsprogrammet för statens trafikledsnät för 2022–2029.

 

– Vi hade en bra diskussion. Det är klart att det finns många projekt som förs fram runt om i landet. Men ministern kunde berätta att man eftersträvar att tillmötesgå önskemål som förbättrar det regionala näringslivets tillväxtmöjligheter. Detta är till fördel för en exportfokuserad Jakobstadsregion, berättar Jacob Storbjörk.

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE