Nyheter

FSD uppmanar: Skicka feedback till VR

Kari Hulkko
FSD i Österbotten är oroliga över de indragna tågturerna mellan Helsingfors och Bennäs.

Från och med söndag gäller nya tidtabeller på VR. Eftermiddagståget till Helsingfors stannar då inte längre i Bennäs, inte heller tåget som går 16.24 från Helsingfors. Detta kan inte accepteras enligt FSD:s och Jakobstads stadsfullmäktiges 1:a vice ordförande Jacob Storbjörk.

ABL

 

-Det är helt galet att VR nedprioriterar en välmående region som är i behov av goda tågförbindelser. Dessutom är tågstationen renoverad för stora belopp vilket gör den här U-svängen av VR obegriplig.  Det går också emot landets klimatmål då ytterligare försämringar av tågförbindelserna leder till mera bilåkande och kanske att folk väljer flyget istället, säger Storbjörk.

 

 

”Vi kan lyckas igen. Vi får inte ge upp”

 

Storbjörk får stöd av FSD Österbottens kretsordförande Anna Caldén som uppmuntrar till medborgaraktivism i frågan.

 

-Vi kan inte godkänna indragningen. Kontakta VR:s kundtjänst och berätta hur du och din familj påverkas av VR:s indragna tågturer. Vi behöver jobba på många olika plan för att bevara statusen för Bennäs tågstation, säger Caldén.

 

Storbjörk minns att VR året 2016 försökte dra in en del av morgontågen från Bennäs tågstation på fredagar. VR valde då slutligen att tänka om inte minst tack vare all den feedback de fick av kunder genom deras webbsidor.

 

-Vi kan lyckas igen. Vi får inte ge upp, säger Jacob Storbjörk.

 


 

Skicka respons till VR här. 

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE