Nyheter

FSD:s medlemsomröstning i Åboland börjar den 19 september

Finlands svenska socialdemokrater FSD ordnar medlemsomröstning om sin riksdagskandidat i Egentliga Finlands valkrets. Erica Helin, 31, och Kyösti Kurvinen, 44, har blivit nominerade för en kandidatur i valkretsen.

 

FSD utser en kandidat på SDP:s lista i Egentliga Finlands valkrets. Eftersom det finns två som nominerats av föreningarna får FSD-medlemmarna bosatta i Egentliga Finlands valkrets avgöra vem som blir kandidat.

– Det är positivt att vi har medlemmar som är beredda att sätta sig själva på spel i riksdagsvalet. Nu får medlemmarna i demokratisk ordning välja kandidat, konstaterar FSD:s verksamhetsledare Hildur Boldt.

Kyösti Kurvinen vill lyfta fram samhällets ansvar för de svagaste.

– Vill man veta hur lyckat ett samhälle är, så ska man se på hur bra samhället tar hand om de svagaste och att man ger alla samma förutsättningar i livet oberoende av vilken bakgrund man kommer ifrån.

För Erica Helin är den största valfrågan social- och hälsovårdsreformen.

– Det här är ett riksdagsval som kommer att präglas av kampen mellan att bevara eller demontera vårt välfärdssamhälle, ett val om jämlikhet eller klass. SDP har lyckats visa på trovärdiga motalternativ till regeringens privatiseringslinje och en reform förankrad i fakta istället för ideologi. Ett annat tema jag vill lyfta till debatt är behovet av en förändring av vårt socialskydd enligt SDP:s förslag, den så kallade Allmäntryggheten. Dagens system måste bli enklare och mer individanpassat.

Medlemsomröstningen kommer att genomföras som poströstning bland FSD:s röstberättigade medlemmar bosatta i Egentliga Finlands valkrets 19.9-2.10.2018. Resultatet kungörs senast 10.10.

 

Dela denna artikel

Kommentarer

Artiklar kan kommenteras i ett dygn efter publicering. Använd ett sakligt och respektfullt språk: administratörerna förbehåller sig rätten att vid behov radera opassande kommentarer och förhindra skribenten från att kommentera vidare.

Sähköpostiosoitteesi

Mest lästa

Senast

Demokraatti

va. päätoimittaja: Rane Aunimo
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE