Ulkomaat

G20-mielenosoitukset kärjistyivät heti aamusta: Hampurista nousee mustaa savua ja poliisiautoja poltettu

LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO
LEHTIKUVA / AFP PHOTO

Mielenosoitukset Saksan Hampurissa ovat äityneet väkivaltaisiksi aamulla juuri ennen kaksipäiväisen G20-kokouksen alkua. Paikalla otetuista kuvista näkyy, kuinka musta savu nousee eri puolilta kaupunkia.

Mielenosoittajat ovat tukkineet katuja, heittäneet polttopulloja poliisiautoja päin Altonan kaupunginosassa ja sytyttäneet poliisiautoja palamaan, poliisi kertoo. Useat roihuavat autot reunustavat teitä paikalla otetussa videossa, jossa savu peittää horisontin paikoin kokonaan.

Poliisin mukaan mielenosoitukset ovat sulkeneet useita risteyksiä ja kulkuväyliä, jotka on tarkoitettu G20-delegaatioiden liikkumista varten.

Useista pyynnöistä huolimatta ryhmät eivät siirry, ja vesitykkiä käytetään, Hampurin poliisi tviittaa.

Hampurissa otetuista kuvista näkyy, kuinka mielenosoittajat ovat istuneet keskelle tietä ja poliisi suihkuttaa heitä vesitykeillä. Osa on suojautunut sateenvarjoin.

Yli sata poliisia loukkaantui.

Hampurissa oli jo eilen väkivaltaisia mielenosoituksia, joissa loukkaantui yli sata poliisia, kertoo yleisradioyhtiö NDR. Aiemmin loukkaantuneiden määräksi kerrottiin 76. Hampurin poliisin tiedottajan mukaan suurimmalla osalla vammat ovat kuitenkin lieviä.

Eilisiltaisilla mielenosoituksilla on vastustettu G20-huippukokousta. Tapahtumien kulku kaiken kaikkiaan on ollut epäselvä.

Seuraa Meitä:
Lisää aiheesta:

Kommentit

Toimituksen valinta


Luetuimmat