Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Ulkomaat

Gerhard Schröder haluaa etuutensa takaisin

Olaf Kosinsky

Saksan entinen liittokansleri Gerhard Schröder on valittanut hallinto-oikeuteen maan parlamentin eli liittopäivien päätöksestä peruuttaa hänelle myönnettyjä etuja. Liittopäivien budjettivaliokunta päätti toukokuussa, ettei Schröderin toimistoa ja sen henkilökuntaa enää rahoiteta verovaroista.

DEMOKRAATTI/STT

Demokraatti

Saksaa vuosina 1998-2005 johtanut sosiaalidemokraattinen Schröder on joutunut kovan kotimaisen ja kansainvälisen arvostelun kohteeksi läheisten Venäjä-suhteidensa takia. Viime kuussa hän tapasi presidentti Vladimir Putinin Moskovassa ja viestitti Venäjän olevan valmis neuvotteluratkaisuun sodassa Ukrainan kanssa.

Schröderin asianajajan mukaan liittopäivien päätös oli laiton eikä entiselle liittokanslerille annettu mahdollisuutta tulla kuulluksi. Liittopäivien valiokunta ei viitannut päätöksessään Venäjään vaan muotoili arvoituksellisesti, ettei Schröder ole ottanut huomioon ”jälkikäteen vaikuttavia virkavelvollisuuksia”. Näitä ei tarkemmin määritelty.

Saksalaisten lehtitietojen mukaan Schröderin toimiston henkilöstökulut olivat viime vuonna yli 400  000 euroa. Suurin osa toimiston henkilökunnasta on jättänyt tehtävänsä jo aiemmin.

Jaa tämä artikkeli

Kommentit

Artikkeleita voi kommentoida yhden vuorokauden ajan julkaisuhetkestä. Kirjoita asiallisesti ja muita kunnioittaen. Ylläpito pidättää oikeuden poistaa sopimattomat viestit ja estää kirjoittajaa kommentoimasta.

Sähköpostiosoitteesi

Toimituksen valinnat

Palkittu politiikan aikakauslehti
39€/4kk

Huomasitko nämä?

Luetuimmat

Uusimmat

Toimituksen valinnat

Demokraatti

päätoimittaja: Petri Korhonen
Lähetä juttuvinkki →

Toimitus: PL 338, 00531 Helsinki, puh. 09 701 041

Arbetarbladet

Tf. chefredaktör: Topi Lappalainen
Kontakt →

Redaktion: Broholmsgatan 18-20 C, 00531 Helsingfors

Tietosuoja-asetukset

2018 DEMOKRAATTI
TIETOSUOJA- ja REKISTERISELOSTE